Тирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация

...
Тирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация
Коментари Харесай

Класическа рецепта за тирамису, в която ще се влюбите

Тирамису е типичен италиански любимец в десертите, като неустоимата композиция от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по целия свят на дребни и огромни.
Продукти:
1/2 пакет бишкоти савоярди (1 пакет = 400 г)
500 грама маскарпоне
200 мл. животинска готварска сметана
200 мл. ликьор 17 % алкохолност, с мирис на кафе и крем
1 огромна чаша мощно еспресо
към 120 грама захар
4 жълтъка
какао за поръсване
Начин на подготвяне:
 Смес за потапяне на бишкотите:
Пригответе една огромна чаша (200 мл) мощно кафе еспресо в купичка, прибавете 1 с.л. захар и към 60 мл. от ликьора. Разбъркайте добре и оставете встрани да се охлади еспресото (това е значимо, с цел да не станат прекомерно меки бишкотите, а и с цел да не се изгорите)
 Рецепта за диетично тирамису Рецепта за диетично тирамису
Ако спазвате диета, това не значи, че би трябвало да се откажете от обичаното си тирамису. Предлагаме ви диетичен вид на известния де...
За крема забайоне:
Вземете огнеупорна стъклена купа (може и елементарна, само че има риск да се пукне, в случай че не внимавате), сложете 4 жълтъка и 100 грама захар и разбийте на водна баня с миксер. Топлината от водната баня ще спомогне за положителното " отичане " на крема. Разбивайте до побеляване и втвърдяване на крема. Свалете от водната баня и прибавете постепенно останалото количество ликьор (около 140 мл) като бъркате непрестанно с шпатула. Нужни са най-малко 10 минути бъркане, с цел да се инкорпорира ликьорът добре в крема. Оригинално се употребява с вино марсала, в случай че намерите такова - отлично, аз персонално открих този ликьор със същата алкохолност и превъзходен мирис на крем и кафе, който ускори усета.
В обособена купа разбийте за малко маскарпонето до гладкост и прибавете постепенно и последователно към забайоне крема.
Разбийте и животинската сметана в обособена купа до гъст крем и прибавете към този момент към всичко останало като наложително бъркането е постепенно и единствено с шпатула, тъй като в случай че разбиете на този стадий с миксер и ще получите една изключително течна консистенция. Това към този момент е вашият заключителен крем.
Сглобяване на тирамисуто:
 Рецепта за незабравимо вкусно и на ниска цена Тирамису Рецепта за незабравимо вкусно и на ниска цена Тирамису
Всички обичат този десерт! Представяме ви нашият пестелив вид на обичаното ни Тирамису, само че не по-малко апетитен. Необходими артикул...
Аз използвах кръг форма от 24 см, тъй като желаех да е в тортена форма, само че автентично се прави в съд от вид " йенска тавичка ", която е правоъгълна и се реже на квадрати при сервиране.
Вземете съда, който предпочитате и наредете първият ред бишкоти, като всяка бишкота потапяте авансово в сместта с кафето. За да избегнете суха бишкота или прекомерно накисната такава - завъртете добре бишкотата 3 пъти в съда, до момента в който потапяте и по този начин подредете във формата си. Като сложите един ред, залейте с половината примес от крема и започнете с втори ред бишкоти. Като наредетите и него, залейте с останалата част от крема. 
На този десерт са му нужно най-малко 4 часа изстудяване в ледник, с цел да стегне, а най-добре цяла нощ. Покрийте с домакинско фолио преди този момент. 
Поръсете с какао щедро през малко решето тъкмо преди сервиране, в противоположен случа какаото малко ще се намокри от крема.
Бон апети!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР