Тиражът на бюлетините, одобрен във връзка с подадените заявки на

...
Тиражът на бюлетините, одобрен във връзка с подадените заявки на
Коментари Харесай

ЦИК: 17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за местния вот

Тиражът на бюлетините, утвърден по отношение на подадените поръчки на Общинските изборни комисии за бюлетините, е 17 257 800. Одобрени са образците на бюлетините в цялата страна, като се изключи две кметства – с. Паталеница, Пазарджишко и в с. Стефан Караджово, Болярово. В рамките на деня се чака и там да бъдат одобрени образците. Това сподели представителят на ЦИК Александър Андреев по време на постоянния брифинг на комисията по отношение на локалните избори.

 © Архив
По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът във връзка с бюлетините за кмет за община, защото съответстват като данни. По отношение на кметове на региони, това включва кметове на региони в трите града София, Пловдив и Варна, е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини, уточни Андреев и посочи, че тази численост е без двете кметства, където към момента не са утвърдени образците на бюлетините.

Цената за печатане на бюлетина е 30 ст., като в нея влиза правене на графичния ѝ дизайн, хартията, мастилото и превозването им до крайните точки. Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лева с Данък добавена стойност.

Андреев уточни, че продължава регистрацията на наблюдаващи за локалния избор като досега са регистрирани 7 неправителствени организации с общо 74 броя упълномощени наблюдаващи.

12 октомври е последният период за подаване на заявление за гласоподаване по непрекъснат адрес на място или по електронен път. Този период е финален и за подаване на заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия. От тази опция могат да се възползват единствено хора, които нямат физическа опция да отидат до урните като това би трябвало да потвърдят с показване на решение от ТЕЛК.

Лицата, които не са съумели да подадат заявление до 12 октомври, могат да създадат това най-късно до 21 октомври. На 16 октомври ще бъде оповестен и описът на заличени лица и какво е основанието за това, изясни Андреев.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР