ТИР с българска регистрация катастрофира на международния бул.“България“, като отнесе

...
ТИР с българска регистрация катастрофира на международния бул.“България“, като отнесе
Коментари Харесай

ТИР отнесе тролейбусен стълб при катастрофа на бул. “България“ в Русе

ТИР с българска регистрация катастрофира на интернационалния бул. “България “, като отнесе тролейбусен дирек и унищожи контактната мрежа. При случая камионът блокира придвижването и се наложи целият трафик от Дунав мост да се пренасочи през града, което провокира големи тапи, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

Катастрофата е станала малко след 12.30 ч. ТИР-ът, претрупан с промишлени вентилатори, се е движил към граничния пункт. По неразбираеми аргументи 46-годишният водач се е отклонил и се е блъснал в тролейбусния дирек, като го е съборил дружно с металната структура и е скъсал жиците. От инерцията лидерът не е съумял да овладее тежкия камион и е последвал удар в дърво, което е на половина отсечено. ТИР-ът е минал през разграничителната линия, като е помел защитните мантинели и е съумял да спре напречно в насрещното платно. Кабината му е надвиснала от ската над жп линията, която се намира изпод. Наложило се е екипи на пожарната да извадят водача благодарение на стълба. За благополучие той не е потърпевш. По неофициална информация камионът е бил засечен от различен автомобил и в опита си да избегне конфликта, водачът се е блъснал в стълба.

Участъкът от булеварда ще остане затворен до обезопасяване на местопроизшествието и премахване на ТИР-а, а аргументите за случая ще се обясняват от „ Пътна полиция “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР