Тинейджър нападна с брадва и коктейл Молотов свои съученици в

...
Тинейджър нападна с брадва и коктейл Молотов свои съученици в
Коментари Харесай

Деветокласник нападна с брадва и "Молотов" съучениците си

Тинейджър атакува с секира и коктейл " Молотов " свои съученици в сибирско учебно заведение и рани минимум седем души, оповестиха локалните управляващи, представени от РИА Новости.

По предварителни данни тази заран възпитаник от 9 клас е нападнал с секира седмокласници от същото учебно заведение в град Улан Уде, административния център на самостоятелна република Бурятия.

След това той запалил образователното помещение, употребявайки бутилка със запалителна течност, заяви за ТАСС говорителката на федералното разследване Светлана Петренко.

По думите й са ранени петима възпитаници и един преподавател. Нападателят е арестуван и настанен в болница след опит за самоубийство.

Ранени са седем души, двама от които са в тежко положение, съобщи вицепремиерът на Бурятия Вячеслав Цибикжапов, представен от Интерфакс.

Случаят се проверява от Следствения комитет на Руската федерация. Образувано е наказателно дело за опит за ликвидиране и немарливост по работа. Правна оценка ще получат и дейностите на ведомствата, виновни за сигурността в учебното заведение, акцентира Петренко.

Това е второто нахлуване, осъществено в съветско учебно заведение тази седмица, напомня Франс прес. В понеделник двама юноши нападнаха с ножове възпитаници в уралския град Перм. Пострадаха общо 15 души.

Случаят от понеделник разпали още веднъж полемиките за сигурността в съветските образователни заведения - прекомерно сензитивна тематика в страната след рецесията в учебното заведение в кавказкото населено място Беслан, където прочеченски командоси взеха заложници през 2004 година, отбелязва Франс прес. Тогава починаха 331 души, в това число 186 деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР