Тинейджър нападна с брадва и коктейл "Молотов" свои съученици в

...
Тинейджър нападна с брадва и коктейл "Молотов" свои съученици в
Коментари Харесай

Тинейджър с брадва вилня в руско училище

Тинейджър атакува с секира и коктейл "Молотов " свои съученици в сибирско учебно заведение и рани минимум седем души, оповестиха локалните управляващи, представени от ТАСС.

По предварителни данни тази заран възпитаник от 9 клас е нападнал с секира седмокласници от същото учебно заведение в град Улан Уде, административния център на самостоятелна република Бурятия.

След това той запалил образователното помещение, употребявайки бутилка със запалителна течност, заяви за ТАСС представител на федералното разследване.

По думите й са ранени петима възпитаници и един преподавател. Нападателят е арестуван и настанен в болница след опит за самоубийство.

Ранени са седем души, двама от които са в тежко положение, съобщи вицепремиерът на Бурятия Вячеслав Цибикжапов, представен от "Интерфакс ".

Случаят се проверява от Следствения комитет на Руската федерация. Образувано е наказателно дело за опит за ликвидиране и немарливост по работа. Правна оценка ще получат и дейностите на ведомствата, виновни за сигурността в учебното заведение, акцентира Петренко.

Това е второто нахлуване, осъществено в съветско учебно заведение тази седмица. В понеделник двама юноши нападнаха с ножове възпитаници в уралския град Перм. Пострадаха общо 15 души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР