Тина Вайратер от Лихтенщайн триумфира в първия за сезона супергигантски

...
Тина Вайратер от Лихтенщайн триумфира в първия за сезона супергигантски
Коментари Харесай

Тина Вайратер спечели супергигантския слалом в Лейк Луис

Тина Вайратер от Лихтенщайн победи в първия за сезона супергигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се състоя в Лейк Луис (Канада).

Световната вицешампионка беше най-бърза по трасето и финишира с време 1:18.52 минути, с цел да запише осма победа в кариерата си. Вайратер завоюва дребната Световна купа в дисциплината за предишния сезон, а през днешния ден продължи положителното си показване в Лейк Луис, откакто преди два дни тя приключи втора в спускането в канадския курорт.

Носителката на огромния Кристален глобус за 2016 година Лара Гут от Швейцария се подреди втора на 11 стотни от секундата, а настоящата международна шампионка Никол Шмидхофер (Австрия) остана трета на 27 стотни.

Защитаващата Световната купа от предишния сезон Микаела Шифрин (САЩ) се подреди пета на 84 стотни от секундата, единствено на стотна зад четвъртата Теса Уорли от Франция, а другата огромна американска звезда Линдзи Вон падна в горната част на трасето и не приключи.

Шифрин води в генералното класиране за сезона с 510 точки, пред приключилата 13-а през днешния ден Виктория Ребенсбург (Германия) с 336 точки и Вайратер с 324 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР