Тимовете на Хебър и Берое се изправят един срещу друг

...
Тимовете на Хебър и Берое се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Хебър и Берое влизат в лют мач за спасение

Тимовете на Хебър и Берое се изправят един против различен в мач от последния кръг на efbet Лига. Срещата е от 18:30 часа в Пазарджик и ще бъде ръководена от Георги Давидов.

Двата отбора са в групата, която дефинира изпадащите тимове от елита през този сезон, като мачът посред им се явява директна борба за непосредствено избавление. Още в предходния кръг стана ясно, че Спартак (Варна) и Септември изпадат като финален и предпоследен в крайното класиране, до момента в който през баража против Спортист (Своге) ще би трябвало да мине един всред днешните противници или Пирин (Благоевград).

Към момента старозагорци са в по-добра позиция с актив от 32 точки. Пазарджиклии са с 29, само че в случай че победят, ще изместят днешния си противник поради по-добрите си индикатори в мачовете посред им в постоянния сезон. Благоевградчани пък са с 31 и също през днешния ден домакинстват на Спартак (Варна).

Има вид, при който и трите тима да имат идентичен брой точки - 32, като това ще се случи, в случай че Хебър победи, а Пирин и Спартак (Варна) завършат наедно. Тогава съгласно регламента на Българския футболен съюз за шампионатите и шампионатите се прави настрана класиране сред трите отбора в мачовете посред им в постоянния сезон. По този индикатор и трите отбора биха имали идентичен актив - пет точки, освен това състояние се гледа головата разлика, като тогава Берое би бил на бараж поради най-слаба такава - 2:3. Пирин е с 2:1, а Хебър 3:3.

През предходната седмица, когато стана ясно, че позитивен резултат ще бъда извънредно значим за заралии капитанът Симеон Мечев прикани почитателите да поддържат отбора в Пазарджик. Очаква се срещата да е много прочувствена и с значителен заряд. Наставникът на Хебър Любослав Пенев ще може да разчита на всички съществени футболисти за решителната среща, до момента в който Николай Киров още веднъж ще е без нападателя Вини Трибуле.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР