Тимовете на Атлетико Мадрид и Валенсия не успяха да се

...
Тимовете на Атлетико Мадрид и Валенсия не успяха да се
Коментари Харесай

Атлетико и Валенсия поделиха точките в Мадрид

Тимовете на Атлетико Мадрид и Валенсия не съумяха да се победят и приключиха 1:1 в дуел от 9-тия кръг на испанската Ла Лига. Диего Коща откри за домакините в 36-ата минута от дузпа, а в 82-ата Даниел Парехо съумя да изравни. Това бе второ поредна тъждество за столичани, които към този момент изостават с три точки от водача Реал Мадрид, които са с мач по-малко.

В 18-ата минута Диего Коща смъкна топката за Саул Нигес и последният стреля от 20-тина метра, само че топката мина доста покрай гредата в навън.

Три минути по-късно Коща овладя топката в наказателното поле и стреля по диагонала, само че още веднъж доста покрай гредата.

В 33-ата Алваро Мората опита да подада от границата на наказателното поле, само че Денис Черишев игра с ръка в опит да защищити лицето си. Съдията Адриан Вега ревизира обстановката с ВАР и отсъди дузпа. Диего Коща се нагърби с осъществяването и в 36-ата минута откри резултата - 1:0.

В 53-ата минута Денис Черишев удари напречната греда. Руснакът получи подаване от Максимилиано Гомес и от десетина метра нацели гредата.

В 60-ата минута Тома Льомар стреля от директен свободен удар, само че топката попадна в обсега на Яспер Силесен.

В 78-ата Сантиаго Ариас проби и подаде на Льомар, който обаче не съумя да нанесе изстрел.

60 секунди по-късно младата звезда на „ дюшекчиите “ Жоао Феликс получи травма след конфликт с Дани Парехо и трябваше да напусне терена. Диего Симеоне обаче към този момент беше направил и трите смени и се наложи тимът да доиграе срещата с човек по-малко.

Численото предимство даде резултат и в 82-ата Дани Парехо изравни след ужасно осъществяване на директен свободен удар от към 25 метра.

В 84-ата минута Ян Облак направи ужасно избавяне след прекрасен изстрел по земя на капитана Парехо.

В продължението на срещата резервата Канг-Ин Лий получи пряк червен картон за остро влизане в краката на Ариас.

След тази среща Атлетико събира актив от 16 точки и е на 4-ата позиция, до момента в който Валенсия са 6-ти с 13. В идващия кръг „ дюшекчиите “ домакинстват на Атлетик Билбао, в това време „ прилепите “ гостуват на новака Осасуна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР