Time обяви за Личност на годината 16-годишната активистка Грета Тунберг.

...
Time обяви за Личност на годината 16-годишната активистка Грета Тунберг.
Коментари Харесай

Time: Иконата Грета Тунберг е Личност на годината

Time разгласи за Личност на годината 16-годишната активистка Грета Тунберг. ”Тя е елементарен младеж, който, събирайки храброст да приказва истината пред мощните на деня, се трансформира в икона нацяло едно потомство ”, написа Time.
" 16-годишното момиче съумя да трансформира неразбираемите страхове за планетата в световно придвижване за смяна ", написа още списанието.

Time оповестиха Грета като Личност на годината, откакто тя упрекна водачите на Организация на обединените нации в на ниска цена PR, вместо в предприемането на същински дейности за справяне с световното стопляне.

" Не можем да продължим да живеем, като че ли няма на следващия ден. Защото няма на следващия ден. Това е всичко, което желая да кажа “, споделя.

Тунберг стартира своята стачка през август 2018 година. Тя пропуща учебно заведение и с дребната си картонена табелка Skolstrejk för klimatet (Училищна стачка за климата) стои сама пред постройката на Народното събрание на Швеция.

16 месеца по-късно се изправя пред водачите на Организация на обединените нации, срещна папата и въодушеви 4 милиона души да се причислят към нея. На 20 септември 2019 се състоя най-голямата стачка за климата правена в миналото, с помощта на нея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР