Тимът на Юргорден почти сигурно влиза в групите на Лигата

...
Тимът на Юргорден почти сигурно влиза в групите на Лигата
Коментари Харесай

С гол от центъра и още два Юргорден почти изхвърли Георги Костадинов от евротурнирите

Тимът на Юргорден съвсем несъмнено влиза в групите на Лигата на конференциите, откакто реализира изразителна домакинска победа с 3:0 над АПОЕЛ (Никозия) в изтеглена първа среща от плейофа в шампионата. Цял мач за гостите изигра българският национал Георги Костадинов, който дори сътвори най-опасното положения за своя отбор. Тежкото проваляне обаче прави задачата на кипърския отбор съвсем невъзможна на реванша на 23 август.

Двубоят ще се запомни с феноменалния първи гол на шведите, осъществен с шут от центъра от Виктор Едвардсен в 9-ата минута. Тогава той наказа излизане на новия вратар на противника Вид Белец.

Словенецът носи виновност и за третото попадение, паднало в 65-ата след изстрел на Густав Викхейм в неговия ъгъл. В 54-ата пък Хялмар Екдал беше осъществил за 2:0.

АПОЕЛ беше тотално надиграван до последните към 20 минути, когато чак откри сили да натисне. За това роля изигра и изгонването с втори жълт картон на Расмус Шюлер от състава на Юргорден в 71-вата.

В 78-ата Костадинов засече центриране с глава и въпреки топката да не попадна в задачата, тя мина на сантиметри от крайници на Каро, който не съумя да засече за несъмнено попадение.

Дълбоко в добавеното време червен картон получи футболист и на гостите - Креспо, който спря откъсващ се самичък против вратаря футболист.

Загубилият дуела отбор ще отпадне от евротурнирите.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР