Тимът на Щутгарт претърпя неуспех в битката си за промоция

...
Тимът на Щутгарт претърпя неуспех в битката си за промоция
Коментари Харесай

Неволите на съдиите се чуват, когато няма публика

Тимът на Щутгарт претърпя крах в борбата си за промоция в елита, откакто в неделя загуби с 1:2 при гостуването си на Веен в мач от Втора Бундеслига. Поражението пристигна след попадение в добавеното време, паднало от спорна дузпа. Наказателният удар в интерес на домакините бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Хамади Ал Гадиуи.

Поради това, че на стадиона нямаше никаква аудитория, бе допустимо да се чуе част от връзката сред съдиите, като при други условия това би било невероятно. Главният арбитър Саша Щегеман изпита известни компликации при вземането на решение и се допита до ВАР, където към този момент стои единствено един човек - в тази ситуация Роберт Кампка.

" Не виждам нищо - обърна се Щегеман към арбитъра в стаичката. - Имаш ли явен стоп кадър, който да демонстрира, че топката удря ръката? Има ли нещо от предната камера? А от другата страна? Някоя по-задна камера? Роберт, не виждам доста от тази фотография. Не знам дали топката е блъснала ръката или не.”

Тогава реферът изиска други два стоп фрагмента, които му бяха предоставени, само че и те не му донесоха изясненост. " Роберт, топката удря ли ръката на Гадиуи? Имаш ли ясни доказателства за това? Добре, тогава задният кадър е решаващата вероятност за мен ", добави Щегеман, като отговорите от страна на видеоасистент рефера нямаше по какъв начин да бъдат чути.

Така в последна сметка беше отсъдена дузпата, която Филип Тийтц съумя да осъществя. По този метод Щутгарт към този момент е трети в класирането си. За Първа Бундеслига непосредствено се класират първите два, а третият ще играе бараж с 16-ия от елита. Ако обаче се стигне до прибързано преустановяване на сезона, този плейоф за влизане/оставане може би няма да се състои.

Втора Бундеслига 26 кръг, неделя 17 май  Wehen 2:1краен резулат  Щутгарт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР