Тимът на Рома надви Торино на “Олимпико” в Рим с

...
Тимът на Рома надви Торино на “Олимпико” в Рим с
Коментари Харесай

Фараона герой за Рома в голов трилър при подновяването на Серия А

Тимът на Рома надделя Торино на “Олимпико” в Рим с 3:2 при подновяването на Серия “А”. Това бе първият мач от 20-ия кръг на шампионата, а “джалоросите” от Вечния град записаха втората си победа за 2019 година, откакто надиграха вкъщи с 4:0 третодивизионния Виртус Ентела на 1/8-финалите за Купата на Италия. Николо Дзаниоло (15), Александър Коларов (34-дузпа) и Стефан Ел Шаарауи (73) бяха точни за домакините, а головете на “биковете” от Торино бяха дело на Томас Ринкон (51) и Кристиан Ансалди (68).

Воденият от Еузебио Ди Франческо излезе краткотрайно на четвърто място в класирането с 33 точки, изпреварвайки с точка другия римски клуб - Лацио. Играчите на Валтер Мадзари пък са девети с 27 точки след днешното проваляне под дъжда в Рим. Лидер продължава да е Ювентус с 53 точки, следван от Наполи с 44 и Интер с 39.

Още в 6-ата минута Дженгиз Юндер бе заменен от Стефан Ел Шаарауи, защото получи травма и мачът не стартира добре за столичани, само че първото полувреме се разви по усета на домакините.

В 15-ата минута Николо Дзаниоло даде задатък на “вълците” в резултата. Той получи топката във вратарското поле след центриране от фаул и незабавно опита изстрел. Стражът Салваторе Сиригу в началото парира шута, само че топката се върна в Дзаниоло. Младият нападателен халф към момента не се бе изправил, само че съумя майсторски да овладее топката и сред няколко противникови бранителя стреля и опъна мрежата зад Сиригу.

В 34-ата минута Александър Коларов бе прецизен за 2:0 от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушаване на Сиригу против Ел Шаарауи, който пък се измъкна чудесно от защитата след превъзходен пас на Рик Карсдорп.

В края на първата част Ел Шааруи пропиля страховит късмет за 3:0 след пас отляво на Коларов, а безусловно в последните секунди на добавеното време на първото полувреме някогашният нападател на “джалоросите” Яго Фалке уцели греда за “биковете”. Испанецът бе изтърван от отбраната на Рома, изскочи очи в очи с шведския вратар Робин Олсен, само че ударът му срещна десния непряк дирек.

В началото на втората част Сиригу избави удар от напълно близко разстояние на Един Джеко, а в това време гостите интензивно търсеха попадение и в 51-ата минута Томас Ринкон с удар отвън наказателното поле изненада Олсен и означи гол за Торино.

Веднага след гола на Торино Дзаниоло можеше да направи резултата 3:1, само че бранител се намеси уверено и блокира шута на младока. В 63-ата минута пък Кристиан Ансалди стреля рисково от директен свободен удар, само че топтата профуча настрана от задачата. Веднага по-късно пък имаше обстановка, в която футболист на Торино игра с ръка в наказателното си поле, само че реферът не уточни бялата точка.

Стигна се до 68-ата минута, в която Ансалди с удар отвън наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на Олсен, който също както и при първия гол, не реагира по най-хубавия метод.

Само 5 минути по-късно Рома си върна водачеството в резултата. Лоренцо Пелегрини даде превъзходен пас на Ел Шаарауи в наказателното поле и Малкия фараон насочи топката в мрежата зад Сиригу - 3:2.

В 84-ата минута пред Андреа Белоти се откри съвършен късмет да изравни резултата, само че нападателят не уцели вратата на Рома с удар от въздуха от много добра позиция.

До края на срещата домакините релативно елементарно задържаха комфортния за тях резултат и се пребориха за трите точки. СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ ПОДРЕЖДАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ ПРОГРАМАТА НА РОМА ПРОГРАМАТА НА ТОРИНО Серия А 20 кръг, събота 19 януари  Рома 3:2краен резулат  Торино
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР