Тимът на Майнц 05 поднесе една от изненадите в първия

...
Тимът на Майнц 05 поднесе една от изненадите в първия
Коментари Харесай

Щутгарт проспа почти целия мач, но пак имаше шанс за чудо срещу Майнц

Тимът на Майнц 05 сервира една от изненадите в първия кръг от втория полусезон на Бундеслигата, откакто надделя Щутгарт с 3:2 като посетител. Отборът нямаше триумф от края на ноември, а този път водеше решително с 3:0 до 83-ата минута и всичко изглеждаше от дълго време решено. Тогава обаче домакините съумяха да върнат две попадения, а и удариха греда. Отделно техни искания за дузпа не бяха почетени след намесата на ВАР. И всичко това в заключителните минути.

FULL TIME

The #VfB comeback is not rewarded, despite the pressure made. The guests from #Mainz take all three points... #VfBM05 2-3 (FT) pic.twitter.com/XxKyEHX8U2
— VfB Stuttgart_int (@VfB_int) January 19, 2019
Още до първия половин час “05” дръпнаха с две попадения. Първото падна в 22-ата минута и беше записано като автогол на Сантиаго Аскасибар. След още шест Жан-Филип Матета заби шестия си изстрел в мрежата от началото на сезона. В 72-ата централният бранител Александер Хак повиши на 3:0, откакто беше оставен самичък при осъществяване на ъглов удар.

Мнозина си бяха тръгнали от “Мерцедес Бенц Арена”, само че останалите станаха очевидци на трагичен край на дуела. В 83-ата влезлият на полувремето Николас Гонсалес върна единия гол, а след още две Марк-Оливер Кемпф надскочи всички в защитната линия на гостите, включително и вратаря, с цел да направи 2:3.

В идната офанзива се стигна и до гредата, пристигнала след шут на Анастасиос Донис. Стигна се и до 87-ата, когато футболистите на Щутгарт желаеха углавен удар за игра с ръка на Аарон Мартин Каракол. Наложи се реферът Тобиас Щийлер персонално да прегледа обстановката на екран край тъчлинията, откакто сътрудниците му от ВАР не бяха изцяло уверени. В последна сметка арбитърът реши, че бранителят на Майнц не е работил съзнателно.

За Щутгарт провалянето е трето в последните четири срещи. Наставникът Маркус Вайнцийрл отново не можеше да разчита на контузения Бенжамен Павар, който след края на сезона ще премине в Байерн (Мюнхен).

Mainz take another gigantic leap away from relegation drama #VfBM05 2-3 pic.twitter.com/iBRWFQ3ZeG
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 19, 2019
Точно против първенците е идната среща на швабите в елита. Майнц пък ще одобри Нюрнберг СТАТИСТИКА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 18 кръг, събота 19 януари  Щутгарт 2:3краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР