Тимът на Леганес се прости със статута си в Ла

...
Тимът на Леганес се прости със статута си в Ла
Коментари Харесай

Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига

Тимът на Леганес се елементарни със статута си в Ла Лига, откакто приключи наедно вкъщи с първенеца Реал Мадрид 2:2 в дуел от последния кръг на шампионата.

Серхио Рамос откри с глава за Кралския клуб в 9-та минута, само че в края на първото полувреме Бруно Жил върна очакванията на домакините. Марко Асенсио върна задатъка на „ белия балет “ след втората асистенция в срещата на Иско, само че Рожер Асале възвърне за повторно паритета в дуела десетина минути преди края на постоянното време. Въпреки натиска до края, Леганес не съумя да обърне мача и по този начин изпадна от висшия ешелон на Испания.

Прекият противник на отбора в борбата за оцеляване – Селта, стигна до тъждество при гостуването на към този момент изпадналия Еспаньол, и по този начин приключи с точка повече от Леганес. В края на първото полувреме каталунците даже поведоха в резултата посредством Адриан Ембарба, само че попадението беше анулирано след намесата на ВАР, защото топката бе докоснала основния арбитър Адриан Кордеро, което по новите правила означаваше топка за атакуващия в обстановката тим. Към Сегунда Дивисион пое и новакът Майорка.

В битката за Лига Европа също не липсваше драма, като Аднан Янузай изравни в края, с цел да подсигурява шестото място на Реал Сосиедад в крайното класиране. Преди това Коке бе извел Атлетико Мадрид напред. Гранада също ще играе в евротурнирите след безапелационна домакинска победа над Атлетик Билбао с 4:0.

Головете за отбора осъществиха Роберто Солдадо, Антонио Пуертас, Карлос Фернандес и Анхел Монторо.

Освен Сосиедад и Гранада, в ЛЕ ще играе още Виляреал, който се класира непосредствено за групите, а четирите представители на Испания в ШЛ следващата година ще са Реал, Барселона, Атлетико и Севиля.

Всички резултати:

Валядолид – Бетис 2:0

Виляреал – Ейбар 4:0

Леванте – Хетафе 1:0

Осасуна – Майорка 2:2

Севиля – Валенсия 1:0.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР