Тимът на Ферари във Формула 1 ще проведе нова дискусия

...
Тимът на Ферари във Формула 1 ще проведе нова дискусия
Коментари Харесай

Във Ферари ще се дискутират отборните заповеди

Тимът на Ферари във Формула 1 ще организира нова полемика към отборните заповеди след краха, който претърпя за пети следващ старт от началото на сезона. Гран При на Испания, където и Себастиан Фетел, и Шарл Льоклер останаха отвън подиума, даде два обособени случая, при които по-бързият от двамата водачи беше арестуван от съотборника си.

Едната такава обстановка пристигна още в самото начало на надпреварата. Фетел, който дотук отявлено е третиран като водещият водач, блокира гумите си в първия завой и това докара до изгубена позиция по отношение на Макс Ферстапен (Ред Бул), който я задържа до края и финишира зад Мерцедесите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Заради провалите по гумите Фетел не беше в положение да бъде нападателен и в последна сметка задържа зад себе си по-бързият в този миг Льоклер. От Ферари изчакаха прекомерно огромен брой обиколки преди да дадат указания и това разреши на челните три коли да усилят преднината си.

В последна сметка се стигна до разпореждане Льоклер да бъде пропуснат, а малко по-късно Фетел влезе в бокса за промяна на гуми. По-късно пристигна и идващият епизод, при който германецът догони своя сътрудник и на собствен ред се оказа „ заклещен” зад по-бавното Ферари. Така Хамилтън, Ботас и Ферстапен дръпнаха още повече. Още един път със забавяне Ферари подредиха промяна на позициите за Фетел и Льоклер.

„ Ще обсъдим въпроса между тях, само че когато сме зад кормилата, всеки се пробва да извърши по най-хубавия метод личното си състезание”, сподели Фетел. „ Мисля, че първоначално беше очевидно какъв брой по-бърз е Льоклер. Когато ме поставяше под все по-голямо и по-голямо напрежение, на драго сърце го пропуснах да мине.”

„ После след промяната на гумите дълго време нямах концепция, че следваме разнообразни тактики. Веднъж щом това се обясни, бях пропуснат и явно бях доста по-бърз. Опитах да слага Макс напрегнат, само че с колата за сигурност към края на надпреварата това към този момент нямаше значение”, добави германецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР