Тимът на Ферари направи тест на пистата Муджело. През половината

...
Тимът на Ферари направи тест на пистата Муджело. През половината
Коментари Харесай

Фетел и Льоклер доволни от проведените тестове

Тимът на Ферари направи тест на пистата Муджело. През половината ден зад кормилото на SF71-H от 2018 година бе Себатиан Фетел, а следобяд – Шарл Льоклер.

116 дни след зимните проби в Барселона, Испания Фетел направи Гран при отдалеченост с колата. Льоклер към този момент бе загрял с SF1000 по улиците на Маранело. Той за първи път кара на Муджело с болид от Формула 1, само че познава трасето, защото се е състезавал там в дребните формули.

Цялата сесия мина при изискванията и условията за сигурност, които ще се прилаган по време на спортните уикенди този сезон.
„ Страхотно е, че имах опция още веднъж да седна в болид след толкоз дълго време, освен това на такава писта “, показа Фетел
„ Радвам се, че най-сетне видях момчетата от отбора.Според мен Муджело е измежду обичаните на всички водачи трасета. Мисля, че би трябвало да дойдем тук за Гран при съревнование тази година. Не бях карал тук от осем години и ми трябваха няколко обиколки, с цел да привикна с конфигурацията. След това ръководството бе същинско наслаждение. Би било ужасно да има съревнование на тази писта. Щеше да е още по-хубаво, в случай че почитателите можеха да са на трибуните. “
Льоклер също изрази удовлетворение от свършената работа и от обстоятелството, че още веднъж е на същинска писта
„ Беше необикновено още веднъж да съм на действително трасе. Липсваше ми! По време на тази дълга пауза бях много ангажиран с онлайн надпревари, само че ми трябваше физическото чувство за скорост. Денят бе още по-забележителен заради обстоятелството, че за първи карах на такова впечатляващо трасе като Муджело с болид от Формула 1. Сега гледаме напред към сезона – от идната седмица нещата стават съществени! “, разяснява Шарл.

Testing at @MugelloCircuit #essereFerrari
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР