Тимът на Ероус е последният полуфиналист в Първа дивизия на

...
Тимът на Ероус е последният полуфиналист в Първа дивизия на
Коментари Харесай

Джими Хънт поведе Ероус към полуфиналите в НАЛБ

Тимът на Ероус е последният полуфиналист в Първа дивизия на НАЛБ. “Стрелите” се оказаха печеливши от тежката си серия с тима на Норт Уест-Глобал Тест и не престават напред с 2-1 победи след триумф с 86:80 (24:18, 21:18, 10:22, 31:22). По този метод Ероус си обезпечава дуел с първия подложен в схемата Виваком, като първата среща сред двата отбора ще е в събота от 15:15.
Ероус поддържаше разликата към двуцифрения актив в първата половина на мача след мощно начало на американеца Джими Хънт, само че в третата четвърт обстановката на паркета се прекатурна и тимът на Норт Уест излезе напред в резултата с три точки след положително включване на водача Борис Матраков. В последния интервал обаче символичните домакини си върнаха преднината и не я изпуснаха до финалната сирена, с цел да прескочат четвъртфиналната фаза.

Джими Хънт поведе Ероус с 28 точки и 4 асистенции, капитанът Георги Чакъров добави 17 пункта и 10 битки, а с 12 точки и 12 овладени топки остана Иван Ценов. Борс Матраков изнесе превъзходен мач с 29 точки, 14 битки и 5 асистенции за Норт Уест, Емил Петров наниза 14 точки, а Петър Радев остана с 10 пункта и 6 овладени топки.

Монстарс също си обезпечи прекосяване към полуфиналите на Втора дивизия, откакто отстрани отбора на Кучетата от Младост с крайното 70:54 (21:16, 20:6, 10:23, 19:9) в решителния трети мач от серията. “Кучетата” се пробваха да се завърнат в дуела след прелестна трета част, само че нямаха сили да стигнат до цялостния поврат и предадоха както последната четвърт, по този начин и срещата. Монстарс ще се изправи против непобедения досега отбор на Миньор 2015 (Перник).

Велизар Стефанов наниза 24 точки и взе 15 битки за спечелилите. С 20 точки, 12 битки и 8 асистенции се разписа Светослав Петров, а 17 пункта и 5 завършващи подавания направи Красимир Василев. Мартин Сечков осъществя 26 точки и взе 11 битки за Кучетата от Младост, а с 11 пункта приключи Христо Димитриев.

ПРОГРАМА

РЕЗУЛТАТИ

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР