Тимът на Борусия (Дортмунд) записа най-изразителната си победа от началото

...
Тимът на Борусия (Дортмунд) записа най-изразителната си победа от началото
Коментари Харесай

Борусия излезе на върха след най-резултатната си победа

Тимът на Борусия (Дортмунд) записа най-изразителната си победа от началото на сезона, разгромявайки Кьолн с 6:1 на “Сигнал Идуна Парк ” в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата. Така най-малко за ден тимът излезе отпред в немския шампионат, защото Байерн (Мюнхен) играе в неделя против Байер (Леверкузен).

По-рано през акцията “жълто-черните ” бяха изгубили с 2:3 при гостуването си на “козлите ”, само че в съботната вечер си го върнаха тъпкано.

Борусия наниза четири гола за към 20 минути още преди почивката и изпрати противника си в нокаут. Преквалифицираният в централен халф Рафаел Герейро беше прецизен за 1:0 в 15-ата, а единствено две по-късно подаде към Себастиан Алер за 2:0.

В 27-ата Кьолн можеше и да върне интригата, само че съдиите подминаха дискусионна обстановка за игра с ръка на Махмуд Дахуд в наказателното поле.

Капитанът на Дортмунд Марко Ройс повиши на 3:0 в 32-рата, а след още четири се разписа и Донийл Мален.

В 41-вата Дейви Зелке върна един гол, само че към този момент беше късно.

Отново един след различен паднаха и идната “порция ” попадения за “жълт-черните ”. В 69-ата Себастиан Алер осъществя за 5:1, а минута след него и Ройс означи втория си гол за вечерта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР