Тимът на Беневенто постигна важна и в същото време инфарктна

...
Тимът на Беневенто постигна важна и в същото време инфарктна
Коментари Харесай

Приказката за Беневенто продължава след инфарктна победа над Кротоне

Тимът на Беневенто реализира значима и в това време инфарктна победа с 3:2 над Кротоне в поредна среща от 25-ия кръг на италианската Серия " А ". Срещата бе от извънредно значимо значение и за двата отбора, с оглед позициите им във краткотрайното класиране. Преди изиграването на дуела гостите заемаха седемнадесета позиция, до момента в който Беневенто към момента се намира на нежеланото двадесето място с актив от 10 точки.

И двамата старши треньори заложиха на атакуващи схеми на игра през цялото време на мача. Валтер Дзенга подреди своите футболисти във групировка 4-3-3. Легендата на италианския футбол заложи в офанзива на триото Налини, Ричи и Крочата, оставяйки на пейката звездите на отбора Марчело Трота и Анте Бубимир. Домакините от Беневенто също избраха тази класификация на терена, като на моменти схемата им на игра се изменяше в 4-2-3-1. Нападението на тима бе водено от Кода, Париджини и Бриньола, зад които действаше капитанът Сандро.

Любопитен факт е, че това бе първият мач на Кротоне без Александър Тонев, откакто през седмицата от " рособлу " оповестиха за раздялата си с играча.

Срещата стартира с предстоящ домашен напън и още в 2-та минута Беневенто бе покрай това да открие резултата. Изстрел на Масимо Кода с глава бе избит от голлинията и лиши почитателите на " Чиро Вигорито " от опцията да видя първо попадение. Минути по-късно още веднъж Кода стреля към вратата на Кордас, засичайки добре меко центриране.

Противно на упованията гостите от Кротоне поведоха на Беневенто в 11-ата минута след гол на Джовани Крочата, който се възползва от добър паралелен пас на Андреа Налини. Подаването на последния отстрани цялата отбрана на домакините, в това число и стража Пуджони, а за Крочата остана лесната задача да насочи топката в опразнената врата. Това бе и първи гол 21-годишния италианец в Серия " А ".

" Джалоросите " от Кампаня дадоха отговор с много положителни и скоростни офанзиви. В 20-ата минута Виола опита много забавен удар от далечна отдалеченост, който затрудни много Алекс Кордас. Стражът на Кротоне прояви страховит инстикт и парира с добър плонж. Миг по-късно последва нов опит на Коста, който обстрелва вратата на гостите от свободен удар. Топката обаче прелетя над напречния дирек.

Натискът на домакините въпреки всичко докара до изравнително попадение в 37-та минута. Капитанът Сандро засече добре топката с глава след центриране от ъглов удар, надскачайки защитник на Кротоне. В края на първото полувреме Федерико Ричи още веднъж можеше да даде преднина на гостите с добър удар от границата на наказателното поле, само че нападателят изпрати топката над вратата на Пуджони.
Втората част стартира по този начин, както и първото полувреме.

Домакините от Беневенто погледнаха по-сериозно в предни позиции и още в началните минути бяха покрай втори гол, само че до подобен не се стигна след интервенция на Марко Капуано. Малко инцидентно, само че " джалоросите " стигнаха до мечтаното второ попадение, което пристигна след солова акция на Бенито Виола в 65-ата минута.

29-годишният италианец опита мощен удар от границата на наказателното поле, топката се отби в гърба на Марко Фараони и разказа парабола, която не остави късмет на Алекс Кордас. Радостта на домакините не търпя дълго и те позволиха ново попадение в своята врата. Ахмад Бенали смълча почитателите на " Чиро Вигорито " с прекрасен гол с глава, пристигнал благодарение на сериозна неточност в отбрана на Бакари Саня, който не помни за своя противник и разреши на Бенали да притича зад тила му.

В 83-ата минута Кротоне можеше да убие всевъзможни упоритости на Беневенто с трето попадение, само че ударът на Трота се отби от страничния дирек на Пуджони. Приказката за домакините от Беневенто пристигна минута преди края на дуела, когато Чейк Диабате се възползва от добре свалена топка на границата на дребното наказателно поле. Нападателят не сгреши от близко и докара до възторг почитателите на " джалоросите ". Така последният в Серия " А " завоюва значими три точки в битката си за място в елита и през идващия сезон.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 25 кръг, неделя 18 февруари  Беневенто 3:2краен резулат  Кротоне
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР