Тимът на Байер Леверкузен записа първа победа в тазгодишното издание

...
Тимът на Байер Леверкузен записа първа победа в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Аспирините удариха Атлетико за първа победа в Шампионската лига

Тимът на Байер Леверкузен записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига надигравайки Атлетико Мадрид с 2:1 в мач от група D на шампионата. Домакините откриха резултата след много безразсъден автогол на Томас Партей в 41-ата минута. Кевин Фоланд удвои преднината на домакините в 55-ата минута. Алваро Мората върна едно попадение за гостите в добавенто време на мача, само че за повече нямаше време. Домакините приключиха срещата и с човек по-малко, поради червен картон на Адиен Амари шест минути преди края. Байер сподели по-организирана игра, до момента в който футолистите на Диего Симеоне през множеството време нямаха концепция по какъв начин да застрашат вратата на направилия страховит дуел Лукаш Храдецки. Чак след втория гол на грелманския отбор "дюшекчиите " се хвърлиха в предни искания. Все отново в добавеното време Мората върна един гол от пасива, а секунди по-късно имаше опция да донесе и точката за своя отбор.

С тази победа футболистите на Петер Бош събират първите си три точки, само че остават на последната позиция. Атлетико е със седем на второто място, с три по-малко от водача Ювентус, който по-рано през днешния ден победи мъчно с 2:1 като посетител Локомотив Москва.

FINAL

Cagey end, but we hold on for all three points!

Massive win for the Werkself!#B04Atleti | 2-1 pic.twitter.com/R6l7L7LQRL
— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) November 6, 2019.
БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН – АТЛЕТИКО МАДРИД 2:1

1:0 Томас Партей (ав.) 41'

2:0 Кевин Фоланд (к) 55'

2:1 Алаваро Мората 90+4'

Първите двайсетина минути минаха под диктовката на домакините. Кевин Фоланд, Уендел и Карим Белараби пробваха да застрашат вратата на Облак, само че без необикновен триумф.

В 21-ата минута пристигна и първата сериозна заплаха пред вратата на „ дюшекчиите “. Надием Амири откри капитана Кевин Фоланд с по диагонал подаване, само че нападателят стреля едва по земя и Облак улови.

В 32-ата минута Чарлс Арангис стреля от границата на наказателното поле, само че бранител на Атлетико блокира и топката излезе в корнер.

Шест минути по-късно Севен Бендер засече топката с глава след осъществяване на фаул, само че нацели напречната греда.

В 41-ата минута „ аспирините “ поведоха. След осъществяване на ъглов удар Облак мазета топката, само че в собствен съотборник и попадна в Арангис, който от аут-линията центрира назад в пеналтерията. В опит да почисти топката с глава обаче Томас Партей си означи гръмък автогол.

Втората част стартира с лек напън на гостите. Саул Нигес опита да откри Ренан Лоди в добра позиция, само че бразилецът не съумя да стигне до топката.

Лоди обаче се контузи и се наложи да бъде сменен. В игра се появи Тома Лемар. Очевидно Диего Симеоне се опитваше да укрепи офанзивата си в търсене на изравняването.

За сметка на това „ аспирините “ нанесоха втори удар по упоритостите на Атлетико в 55-ата минута. Карим Белараби получи подаване на десния фланг и насочи ниско центриране в наказателното поле. Там Марио Ермосо се размина с топката и тя стигна до Кевин Фолан, който пое топката предочите на Фелипе и разстреля Облак – 2:0.

След попадението Атлетико се хвърлиха в предни позиции. Витоло размени Диего Коща.

В 63-ата минута Лемар стреля от свободен удар, само че Лукаш Храдецки избави. Секунди по-късно Витоло стреля от близко, само че още веднъж Храдецки беше на висота и направи превъзходно избавяне.

Две минути по-късно Саул се измъкна от директния си надзирател след центриране от корнер, само че ударът му с глава попадна право в обятията на Храдецки.

Томас Партей също опита шанса си с удар от границата на наказателното поле в 71-ата минута, само че Храдецки още веднъж съумя да се намеси.

В 76-ата минута Алваро Мората прати топката във вратата на домакините, само че испанезът се оказа, че е бил в състояние на засада.

Минута по-късно Джонатан Та засече с глава центриране от ъглов удар, само че още веднъж финландският вратар за следващ път се намеси уверено.

В 83-ата минута и Кай Хаверц се опита да понижи резултата, само че и неговия изстрел с глава се оказа неакуратен.

60 секунди по-късно Надием Амири беше изпъден за жестоко нарушаване против Сантяго Ариас до тъча и остави съотборниците си с 10 души.

Все отново "дюшекчиите " върнаха едно попадение в четвъртата минута на добавеното време. Партей изведе добре Мората в наказателното поле и испанският стрелец този път беше на чиста позиция и означи за 2:1. Веднага след подновяването на играта Атлетико можеше сензационно да стигне до изравняването, само че правещият превъзходен мач през днешния ден Лукаш Храдецки блокира рисков удар от близко на Мората.

Стартови сформира на двата отбора:

Tonight’s starting XI! #B04Atleti pic.twitter.com/q5BPwYvG3H
— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) November 6, 2019
Байер Леверкузен ( 4-2-3-1 ) : 1. Лукаш Храдецки – 23. Мичел Вайзер, 4. Джонатан Та, 5. Свен Бендер, 18. Уендел – 10. Карим Демирбай, 20. Чарлс Арангис – 38. Карим Белараби, 29. Кай Хаверц, 22. Надием Амири – 31. Кевин Фоланд (к)

Старши треньор: Петер Бош

[
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР