Тимът на Барселона загуби две точки точно преди Ел Класико,

...
Тимът на Барселона загуби две точки точно преди Ел Класико,
Коментари Харесай

Реал Сосиедад измъчи Барселона точно преди Ел Класико

Тимът на Барселона загуби две точки тъкмо преди Ел Класико, откакто не съумя да победи като посетител Реал Сосиедад и двата тима приключиха 2:2. Микел Оярсабал откри в 12-ата минута след осъществена дузпа. Антоан Гризман в 38-ата и Луис Суарес в 49-ата донесоха обрата за гостите, само че Александър Исак донесе точката за „ баските “ в 62-ата минута.

FULL-TIME

2️⃣ Real Sociedad (Oyarzabal 12' pen., Isak 62')
2️⃣ Barça (@AntoGriezmann 38', @LuisSuarez9 49') pic.twitter.com/sumAX9VD2k
— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 14, 2019
Още в третата минута домакините сътвориха опция, с която да открият резултата. Александър Исак подаде вляво за Мартин Йодегоор, който центрира пред дребното наказателно поле, само че Жерард Пике съумя да почисти в корнер.

В десетата минута Серхио Бускетс задържа Диего Йоренте след осъществяване на ъглов удар, само че съдията Антонио Рохас отсъди дузпа. Микел Оярсабал се нагърби с осъществяването и осъществя в средата на вратата за 1:0.

Четири минути след попадението Исак мина през Клеман Лангле и навлезе в наказателното поле, само че не съумя да стреля.

Минута по-късно „ каталунците “ получиха късмет да обстрелват вратата на Алекс Ремиро. Луис Сарес стреля от 20 метра, само че стражът съумя да боксира.

В 16-ата Сержи Роберто получи топката отдясно, само че реши да търси подаване и го направи неопределено.

В 24-ата Йодегоор съумя да преодолее Серхио Бускетс и Франки де Йонг, само че в последния миг Жерард Пике съумя да почисти.

В 33-ата Исак получи в наказателното поле, само че още веднъж Пике се намеси в решаващия миг.

Все отново пет минути по-късно гостите съумяха да изравнят. „ Баските “ позволиха сериозна неточност, при която Диего Йоренте не реши по какъв начин ще тупне топката, Суарес се възползва, подаде вляво за откъсващия се Антоан Гризман, който напредна и копна топката над вратаря - 1:1.

В 49-ата „ каталунците “ стигнаха до цялостен поврат. Серхио Бускетс съумя да изведе по превъзходен метод Лионел Меси, който се озова зад отбраната и подаде за свободния Суарес. Уругваецът не стреля по най-хубавия метод, само че въпреки всичко съумя да уцели вратата за 1:2.

Само две минути по-късно Гризман се измъкна стреля, само че Алекс Ремиро почисти в корнер.

В 58-ата Пике съумя да засече топката след осъществяване на корнер, само че бранител почисти пред голлинията.

В 62-ата домакините изравниха. Начо Монреал центрира отляво в наказателното поле, където вратарят Марк-Андре тер Стеген не съумя да реши добре обстановката. Германецът сервира топката на Исак, който от чиста позиция осъществя за 2:2.

В 71-ата минута стражът на гостите направи ужасно избавяне, откакто към този момент бе паднал на земята.

Минута по-късно отбраната на „ каталунците “ не се оправи с изнасянето на топката и разреши на „ баските “ да провеждат рискова офанзива. Вилиан Жозе можеше да излезе единствено против вратаря, само че подаването към него не се получи.

В 79-ата Иван Ракитич насочи отдалечен удар, само че около греда.

Във втората минута на добавеното време на срещата централният бранител Жерард Пике имаше искания за дузпа. Той бе арестуван в наказателното поле, само че съдията замълча и малко по-късно постави завършек на конфликта.

По този метод футболистите на Ернесто Валверде остават отпред в класирането с 35 точки, само че вторият Реал Мадрид е с една по-малко и гостуват на Валенсия в утрешната вечер. Сосиедад остават в четворката с 28 точки.

През седмицата „ каталунците “ одобряват точно „ белите “ за Ел Класико. Реал Сосиедад пък ще гостуват на Осасуна.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР