Тимът на Аталанта се класира на финал за Купата на

...
Тимът на Аталанта се класира на финал за Купата на
Коментари Харесай

Аталанта на финал за Купата на Италия

Тимът на Аталанта се класира на край за Купата на Италия, откакто завоюва реванша против Фиорентина с 2:1 на личен терен - стадиона “Атлети Адзури д`Италия”. Първата среща във Флоренция бе приключила при резултат 3:3, тъй че бергамаските не престават напред в битката за купата с общ резултат 5:4.

Гостите първи взеха преднина в мача още в 3-ата минута, когато Федерико Киеза с прелестен пас изведе Луис Муриел самичък против вратаря и той елегантно означи за 0:1.

В 14-ата минута обаче домакините си завоюваха дузпа за нарушаване против Алехандро Гомес в наказателното поле, а Йосип Иличич бе прецизен от бялата точка за 1:1.

В 69-ата минута Аталанта направи цялостен поврат. Гомес насочи диагонален удар от далечна отдалеченост, a вратарят Албан Лафон не съумя да опази добре и прати топката в личната си врата за 2:1.

Този резултат се резервира до края на срещата и домакините ликуваха, като към този момент са на финала в шампионата. Там те ще се изправят против Лацио, който през вчерашния ден отстрани Милан.
 Аталанта на край за Купата на Италия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР