Тимът на Аталанта надви с 3:1 като гост Парма в

...
Тимът на Аталанта надви с 3:1 като гост Парма в
Коментари Харесай

Аталанта с обрат срещу Парма като гост

Тимът на Аталанта надделя с 3:1 като посетител Парма в среща от 29-ия кръг на Серия “А”. Бергамаските получиха гол във вратата си още в 8-ата минута, като той бе дело на Жервиньо. След това обаче гостите направиха цялостен поврат в резултата, като началото му сложи Марио Пашалич с попадение в 24-ата минута. Два късни гола на Дуван Сапата (75, 90+3) донесоха трите точки на Аталанта.

В 8-ата минута неточност на състезател на гостите в средата на терена разреши на Жервиньо да напредне в половината на Аталанта и с хладнокървен завършващ удар котдивоарският деец преодоля стража Пиерлуиджи Голини - 1:0.

В 24-ата минута Марио Пашалич изравни, откакто получи пас в наказателното поле на Парма, измъкна се от бранителите и съумя да изпрати топката във вратата на Луиджи Сепе, който не реагира по най-хубавия метод.

През втората част Алехандро Гомес и Тимоти Кастане бяха доста близо да изведат гостите от Бергамо напред в резултата, само че това направи Дуван Сапата в 75-ата минута. Кастане получи топката отдясно на вратата на Парма в наказателното поле и подаде на изпуснатия от отбраната на домакините колумбиец, който се намираше много покрай голлинията и без проблеми осъществя.

В третата минута на добавеното време Папу Гомес получи топката в половината на домакините, напредна по десния фланг и подаде на Сапата, който на празна врата означи 19-ия си гол в шампионата и се изравни на второто място в класирането при топстрелците с Кристиано Роналдо и Кщищоф Пьонтек. Лидер остава Фабио Куалярела с 21 гола.

Аталанта се изкачи краткотрайно на пето място в подреждането с 48 точки. Парма е на 13-о място с 33 точки.
СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Серия А 29 кръг, неделя 31 март  Парма 1:3краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР