Тимът на Англия продължава без грешка своята евроквалификационна кампания, след

...
Тимът на Англия продължава без грешка своята евроквалификационна кампания, след
Коментари Харесай

Англия укроти смелият Косово в осемголов спектакъл, Роналдо наниза четири на Литва

Тимът на Англия продължава без неточност своята евроквалификационна акция, откакто надигра вкъщи на „ Сейнт Мерис “ бойкият състав на Косово с 5:3.

Гостите започнаха превъзходно срещата и имаха задатък в резултата след единствено 34 секунди след попадението на Валон Бериша. Това, сякаш, ядоса възпитаниците на Гарет Саутгейт, които изравниха седем по-късно посредством Рахийм Стърлинг, а в 19-та обърнаха напълно развоя на събитията след точната намеса на Хари Кейн.

В края на първата част домакините безусловно развинтиха противника, реализирайки нови три гола в границите на осем минути. Първо, Мергим Войвода си означи автогол, а след това Джейдън Санчо се разписа на два пъти след асистенции на Стърлинг, който по-рано подаде и за попадението на Кейн.

Въпреки разгромният резултат на почивката, гостите не се предадоха и върнаха два гола при започване на второто полувреме посредством Бериша и Ведат Муричи от дузпа, само че за повече нямаха сили. „ Трите лъва “, от своя страна “, можеха да вкарат шести гол, само че с пропуск от бялата точка се регистрира Кейн.

Така, англичаните са с цялостен актив от 12 точки след четири изиграни срещи, а триумфът постави завършек на впечатляващата серия на Косово от 14 поредни мача без загуба под управлението на Бернар Шалан. Тимът към този момент е трети в класирането на група А, откакто в другият дуел Черна гора отстъпи на Чехия с 0:3, а точни за гостите бяха Томаш Суцек, Лукаш Масопуст и Владимир Дарида от дузпа. В идващите мачове от групата Чехия приема вкъщи Англия, а България гостува на Черна гора.

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара четири гола в европейската подготовка против Литва, извоювана от гостите с 5:1.
Това повиши головата сметка на Роналдо на 93 попадения за националния тим в общо 161 мача.
Нападателят към този момент има и осем хеттрика за Португалия и общо 54 в кариерата си. До средата на второто полувреме мачът не се развиваше толкоз добре за европейските първенци, като резултатът беше 1:1.
Последваха три гола на Кристиано единствено за 14 минути и попадение на Карвальо в края за разгромната победа. Португалия е на второ място в квалификационна група Б, на пет точки зад водача Украйна и с един изигран мач по-малко.

Ето и всички резултати от квалификациите през вчерашния ден:

Група B:

Люксембург – Сърбия 1:3

Група H:

Албания – Исландия 4:2

Франция – Андора 3:0

Турция – Молдова 0:4. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР