Тим Мартин Една от най-големите британски вериги пъбове - Уедърспун

...
Тим Мартин Една от най-големите британски вериги пъбове - Уедърспун
Коментари Харесай

Голяма британска верига пъбове се отказва от шампанското заради Брекзит


Тим Мартин

Една от най-големите английски вериги пъбове - Уедърспун (Wetherspoon) - разгласи в сряда, че от идния месец стопира да предлага френско шампанско и немска пшенична бира и ще продава повече английски питиета поради Брекзита, съобщи Асошиейтед прес.

Основателят на веригата Тим Мартин, който е буен покровител на излизането на Англия от Европейски Съюз, изясни в официално съобщение, че от 9 юли в пъбовете му към този момент няма да е допустимо да се поръчва чаша или бутилка от фамозното френско пенливо вино, нито бяла бира, създадена във Франция или Германия. Целта му е да направи бизнеса си по-конкурентоспособен, откакто Брекзитът се трансформира в действителност.

Като член на Европейски Съюз, Англия е освободена от мита за вноса на артикули от Общността. Това обаче ще се промени след излизането на страната от европейския Митнически съюз след отделянето ѝ от Европейски Съюз.

Уедърспун, която има 880 пъбове в страната, ще размени шампанското с английски пенливи виновност и ще предлага бели бири, създадени в страната или в Съединени американски щати, прецизира Агенция Франс Прес.
Групата обаче има намерение да продължи да сервира шведски сайдер Копарберг (Kopparberg), откакто производителят се ангажира да го създава в Обединеното кралство след Брекзита.

Веригата не споделя нищо за италианското пенливо вино просеко, което е изключително известно измежду британците.

" Това решение ще открие пред нас нови хоризонти, тъй че да подобрим предлагането за нашите два милиона клиенти, които идват всяка седмица в питейните заведения ни ", твърди Мартин.

В известието той подлага на критика Митническия съюз на Европейски Съюз, определяйки го като " протекционистка система ", защото планува високи мита за страни отвън Европейски Съюз, което съгласно него води до повишаване на цените за английските консуматори.

През 2016 година създателят на Уедърспун води шумна акция в поддръжка на Брекзита, критикувайки изключително мощно ролята на медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР