Тим Кук и Джини Ромети желаят социалните платформи да носят

...
Тим Кук и Джини Ромети желаят социалните платформи да носят
Коментари Харесай

IBM също призова за регулации на социалните мрежи

Тим Кук и Джини Ромети желаят обществените платформи да носят по-голяма отговорност

Още по тематиката
Фейсбук е употребила за бранител PR компания, атакувала Сорос

Фондация " Отворено общество " упрекна обществената мрежа в нарушаване на демократичните правила
18 ное 2018
Фейсбук нае някогашен английски вицеприемиер за възстановяване на имиджа

Ник Клег ще управлява звеното по световна тактика за връзки
21 окт 2018 IBM става втората огромна софтуерна компания след Apple, която приканва за регулации на сдруженията в бранша, които служат като платформи и споделят информация. Главният изпълнителен шеф на IBM Джини Ромети споделя позицията на сътрудника си от Apple Тим Кук, който през предишния месец съобщи, че неизбежно софтуерната промишленост ще бъде контролирана.

Проблемът с персоналните данни

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Ромети съобщи позицията си в понеделник по време на събитие на Европейската комисия за контролиране на софтуерни компании като Фейсбук, Гугъл и Amazon, оповестява CNBC.

" При регулациите на софтуерните компании държавното управление би трябвало да се концентрира върху решаването на действителния проблем ", споделя Ромети. " И освен това става дума за безотговорното боравене с персонални данни от няколко доминантни компании, работещи с платформи, ориентирани към потребителите. Адресирането на най-слабата връзка не трябва да дефинира цифровата стопанска система. "

Без да посочва имена, излиза наяве, че Ромети се прицелва към компании, които обезпечават платформи за публичното мнение. Тя счита, че тези компании би трябвало да бъдат държани виновни за информацията, която популяризират. Според нея преобладаващите онлайн платформи имат повече власт да оформят публичното мнение, в сравнение с вестниците или малкия екран в миналото са имали, само че те са изправени пред доста малко регулации или отговорност.

В унисон с Тим Кук

В края на предишния месец основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук намерено съобщи, че свободният пазар се е провалил в отбраната на персоналната информация на потребителите. Според него свободният пазар не работи при отбраната на персоналните данни на потребителите, което ще докара до намесата на политици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР