Тилърсън говори на среща на Съвета за сигурност, председателствана от

...
Тилърсън говори на среща на Съвета за сигурност, председателствана от
Коментари Харесай

Тилърсън: Русия и Китай пренебрегват санкциите срещу Пхенян

Тилърсън приказва на среща на Съвета за сигурност, управлявана от японския външен министър Таро Коно, на която се чака да приказва и посланикът на Пхенян Джа Сон-нам.

Това, че "продължава да разрешава севернокорейски служащи да се трудят в рабски условия " и да изпращат вкъщи валута, слага под въпрос уговорката на Русия към слагане на завършек на нуклеарната рецесия, сподели Тилърсън.

Ръководителят на американската дипломация добави, че китайският недопечен нефт, който "тече " към Северна Корея, подкопава интернационалните старания.

По думите му Пхенян би трябвало "да си заслужи да се върне назад на масата " за договаряния.

Страните, които още не са приложили глобите, би трябвало да премислят ползите и полезностите си на фона на тази "голяма опасност ".

Руският непрекъснат представител Василий Небензя отхвърли думите на Тилърсън за "робските условия " на труд и сподели, че севернокорейците работят по силата на междуправителствено съглашение, което взема поради техните права.

Небензя на собствен ред съобщи, че военните учения на Съединени американски щати и Южна Корея и вкарването на Северна Корея в лист със спонсори на тероризма, са подтикнали Пхенян да извърши ново ракетно тестване след няколкоседмично мъртвило.

Китайският заместник-постоянен представител У Хайтао, сподели че на Пхенян не трябва да се постановат едностранни наказания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР