Тиквичките са част от семейството краставиците и пъпешите. Тиквичката се

...
Тиквичките са част от семейството краставиците и пъпешите. Тиквичката се
Коментари Харесай

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Тиквичките са част от фамилията краставиците и пъпешите. Тиквичката се употребява преди да узрее. Тиквичката са доста потребен зарзават, заради богатото си наличие на калий, калций, баластни субстанции и по този начин нужният ни фосфор. Особено богата на витамин C и витамини от групата B.

 

 

 

 

 

 

 

Рецепта за мариновани тиквички.

Така приготвени тиквичките са необикновено кулинарно прелъщение и колкото по-дълго стоят в хладилника, толкоз по-вкусни стават.

Необходими артикули за Мариновани тиквички:

-тиквички – 2-3 броя или към 700 гр. продукт;

-чесън – 3 скилидки;

-лимонов сок – 3-4 с.л.;

-сол – на усет (около 1 ч.л.);

-захар -1 ч.л.;

-копър – на усет или кориандър;

-магданоз – на вкус;

-растителна лой – за пържене.

Начин на подготвяне:

Измийте и почистите добре тиквичките. Ако са млади не е належащо да белите външната обвивка, другояче е целесъобразно да се отстранява, заради твърдостта й.

Най-напред разполовете тиквичката на две, в случай че са по-дълги, и нарежете на филийки по дължина. Не осолявайте, тъй като по този начин ще предизвикате развой на добиване на водата от продукта.

Изсипете растителната лой в тигана и запържете тиквичките от двете страни. Гответе до златисто кафяво, към 1,5 -2 минути от всяка страна, според от силата на топлината.

 мариновани тиквички

Начин на подготвяне на дресинга за тиквичките:

В подобаваща купа изсипете лимоновият сок, за по-удобно можете да употребявате подготвен или си използвайте прясно изцеден.

Наситнете добре копъра и магданоза и скилидките чесън. Смесете подправките и към тях прибавете захарта. Отново разбъркайте добре.

Използвайте резервоар с похлупак и започнете да подреждате тиквичките. Наредете ред от изпържените тиквички, посолете на усет, полейте с дресинг. Продължавайте в този ред, до момента в който свършат всички тиквички.

Добър вкус!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР