Тикви за Гинес отгледаха Венко и Мейка Джамбазови от доспатското

...
Тикви за Гинес отгледаха Венко и Мейка Джамбазови от доспатското
Коментари Харесай

Тикви за Гинес отгледаха в село Любча

Тикви за Гинес отгледаха Венко и Мейка Джамбазови от доспатското село Любча. Плодовите зеленчуци тежат по 40 кг, а с цел да ги преместиш, би трябвало и двамата да вземат участие в носенето, хвалят се в Доспатско.

Венко е решен да взе участие в надпревари за великански тикви, стига да има такова из страната. През 2016 година той още веднъж сподели тиква с доста огромни размери, само че тя беше 17 кг. Тазгодишните обаче са над 2 и половина пъти по-тежки.

" Отгледали сме близо 40 тикви с такива размери - 35 - 40 кг. Не знам от кое място взех семето. Продавам ябълки и обикалям, някаква жена от региона ми го даде. Високо е в планината нашето село, само че с копнеж всичко ни се получава - и тикви, и домати. Сеем в половин декар градинка със брачната половинка, само че с голямо предпочитание, обичаме земеделието и природата ", споделя Венко. Той желае да подари големите си тикви на домове за възрастни или за психологично заболели, с цел да си сготвят тиквеник за Коледа. От една излизат към 100 порции, пресмята родопчанинът.

" За да имаш такава тиква, би трябвало труд и непримиримост ", споделя 48-годишната му брачна половинка Мейка.
53-годишният Венко е преносвач в магазин, а брачната половинка му е обслужващ личен състав в шивашка компания в Доспат.

Казват, че от доста време всяка година сеят за себе си разнообразни зеленчуци. Имат три деца, най-голямото е момиче и към този момент е омъжено, а момчетата са в 11. и в 1. клас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР