Тиквата е отличен източник на витамин А и калийС постепенното

...
Тиквата е отличен източник на витамин А и калийС постепенното
Коментари Харесай

Ябълки и цвекло за здраве и красота

Тиквата е отличен източник на витамин А и калий

С последователното настъпване на есента човешкият организъм стартира да се стреми към струпване на ресурс от мазнини. Ето някои от най-важните препоръки по какъв начин да се храним най-правилно през този сезон, с цел да не напълнеем, само че и по едно и също време с това да набавим на организма си всички нужни субстанции.

Есента е най-известна като сезон на ябълките и гроздето. Тези два плода са потребни да се употребяват тъкмо в този момент, когато са едвам неотдавна откъснати, тъй като съдържат най-вече витамини. Крушите пък са богати на фибри и понижават неприятния холестерол, а оказват помощ при запек. На трапезата ви би трябвало да има ястия от всички сезонни зеленчуци.

Сега е времето и на похапването на моркови, зеле, броколи, карфиол и целина. Картофите също са най-полезни и вкусни за консумация през есента. Само е добре да ги хапвате запечени с кожата и без месо, както и да са съпроводени със салата.

Не би трябвало да изключваме от менюто си месото, само че е целесъобразно да наблегнем на бедните на мазнини меса и на рибата, която да участва на трапезата ни най-малко един път седмично.

Една от най-важните храни за есента е цвеклото. То е толкоз потребно, че заслужава да участва постоянно в сезонното ни меню. Цвеклото предоставя антиоксиданти, има противовъзпалителни и детоксикиращи свойства, също по този начин е цялостно с фолиева киселина, фибри и калий.

Тиквата пък е цялостна с фибри и аромати – и двете засищат добре и се отразяват отлично на храносмилането. Освен това е отличен източник на витамин А и калий.

Страхотна опция на бонбоните, фурмите пък са добър източник на желязо и диетични фибри.

Грижа за лицето

Пилинг с цитруси за свежа кожа

Домашните маски са лесни и потребни

 27-3 През есента, когато слънцето стартира да отслабва и студът припомня за зимата, е време да помислим за кожата си. Есента е отличен интервал за поправяне на резултата от високите температури. Един от най-лесните е потребни способи е да си създадем домашна маска.

Лимонът и всички останали цитрусови плодове са неизменима част от съставките, влизащи в най-хубавите домашни козметични маски в този сезон. Причината е във високата киселинност в тях, която оказва изключително удобно влияние при отстраняването и почистването на кожата от мъртвите кафези. В случая е задоволително единствено да втриете в продължение на 1-2 минути върху кожата си кора от портокал, лимон или грейпфрут.

Билкови чайове покачват имунитета

Глог и шипки за филтриране на организма

Сиропът от бъз освобождава от токсините

 27-2 Глогът е измежду тези потребни есенни плодове, от които имаме опция да се възползваме тъкмо в този момент. Той може да влезе в приложимост и на най-придирчивите желания – употребява се под формата на плод или чай, сокът от глог пък е централизация на всичките здравословни изгоди на този плод.

Глогът се употребява в домашната кулинария и взе участие в състава на редица козметични лосиони.

По това време на годината не трябва да забравяме шипката. Наричат я “царица на билките ” и това не е инцидентно, тъй като тя съдържа букет от потребни за организма субстанции. По разнообразието и количеството витамини тя превъзхожда огромна част от познатите ни лечебни растения. В 100 г плодове шипки да вземем за пример се съдържат към 2 г витамин С, което е с към 300 пъти повече спрямо ябълките. През есента един сироп от бъз може да направи чудеса с тялото ни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР