Тиквата е не само вкусен сезонен зеленчук, но и отличен

...
Тиквата е не само вкусен сезонен зеленчук, но и отличен
Коментари Харесай

Тиквена маска за коса и лице

Тиквата е освен апетитен сезонен зарзават, само че и отличен съдружник за грижа за косата и кожата. Тя е богата на витамини, антиоксиданти и естествени ензими, които могат да подкрепят хидратацията, блясъка и здравето на вашата коса и лице. В идващите редове, ще ви представим рецепта за маска за коса и лице с тиква, която елементарно може да бъде приготвена вкъщи. Тези маски са подобаващи за всички видове кожа и коса и са изключително подобаващи през есенните и зимните месеци, когато кожата и косата ни изискват спомагателна грижа и хидратация.

 

Маска за коса с тиква:

Съставки:

1/2 чаша пюре от тиква (пригответе го като сварите и пюрирате парче тиква)

2 супени лъжици кокосово масло

1 супена лъжица мед

 тиквена-маска Тиквена маска за коса и лице

Инструкции:

Смесете пюрето от тиква, кокосовото масло и меда в купа, до момента в който получите хомогенна примес. Нанесете тази примес върху суха коса, като се фокусирате върху краищата на косата. Оставете маската да подейства за 15-20 минути. Изплакнете косата с хладка вода и по-късно използвайте шампоан и еликсир както нормално.

 

Маска за лице с тиква:

Съставки:

2 супени лъжици пюре от тиква

1 супена лъжица кисело мляко

1 чаена лъжица мед

1 чаена лъжица куркума (ако нямате сензитивна кожа)

 

Инструкции:

Смесете пюрето от тиква, киселото мляко и меда (и куркумата, в случай че използвате) в купа, до момента в който получите гладка примес. Нанесете маската върху почистено лице и шия. Оставете маската да подейства за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода и нанесете хидратиращ крем.

 

В света на грижата за хубост, нищо не може да замести естествените и хранителни съставки, които се крият в плодовете и зеленчуците към нас. Тиквата, със своите обширни удобни свойства, не е изключение. Нейната дарба да подкрепя здравето и хубостта на кожата и косата я прави извънреден избор за грижа за себе си. Тиквени маски съставляват естествен метод да хидратирате и освежите кожата и косата си, без да се постанова да употребявате артикули, цялостни с химични съставки. От една страна, те укрепват и подхранват косата, придавайки й здрав тип и искра. От друга страна, маските способстват за поддържане на мека и млада кожа, като я освежават и подхранват в дълбочина. Маските с тиква са богати на антиоксиданти и витамини, които могат да подкрепят здравето и сиянието на косата и кожата ви. Не забравяйте да извършите тест за сензитивност на кожата, преди да употребявате куркума върху лицето, защото тя може да аргументи петна при някои хора.

За още скъпи препоръки и секрети за хубост и грижа за себе си, не пропускайте идната публикация!

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР