Тиквата е на разположение през цялата година. Обръщайте ѝ внимание

...
Тиквата е на разположение през цялата година. Обръщайте ѝ внимание
Коментари Харесай

Тиквен сок – рецепти за цялостно здраве

Тиквата е разполагаем през цялата година. Обръщайте ѝ внимание по-често, тъй като наличието ѝ на трапезата ще ви донесе добър имунитет, красиви кожа, коса, нокти, положително зрение и още доста изгоди за организма.

Тиквата е една от най-здравословните храни. Освен голямото си благосъстояние от витамини, минерали и антиоксиданти, тя е бедна на калории и доста богата на фибри. Това я прави чудесна за намаляване. Направете тиквата част от менюто си през цялата година. Няма да съжалявате.

Каротеноидите в нея съставляват фитохимикали, които поддържат положението на зрението и предотвратяват някои типове рак, защото са антиоксиданти.

Какви разнородни предписания можете да употребявате, с цел да включите тиквата в здравословния си метод на живот? Използвайте я под формата на сокове и потребни смутита. За задачата би трябвало да имате сокоизстисквачка, която да е пригодена да изцежда сок от сложни за изстискване плодове и зеленчуци.

Тиквен сок за положително въодушевление и мощен имунитет

½ дребна тиква без семките
1 алена ябълка
½ лимон, обелен
1 щипка свеж джинджифил, обелен
Минете всички артикули през сокоизстисквачката. Разбъркайте сока и го изпийте незабавно.

Тиквен сок за здрави очи

3 моркова
1 жълта чушка
½ дребна тиква без семките
½ лайм (зелено лимонче)
1 щипка свеж джинджифил, обелен
Пикантен кремообразен тиквен сок или смути

Това е най-лесната за подготвяне рецепта. Необходима ви е дребна тиква, нарязана на половини. Ако желаете можете да я сварите. Така ще е по-мека и сърцевината ѝ ще се отдели елементарно. Използвайте сърцевината за смутито, като я намачкате. Към нея прибавете по желание кокосово или бадемово мляко, ¼ чаена лъжичка куркума и ¼ чаена лъжичка канела на прахуляк.

Това смути е нискокалорично, потребно и усъвършенства цялостното здраве, в случай че се употребява всеки ден. Помага за контролиране на храносмилателната, отделителната система, понижава риска от диабет, управлява метаболитния синдром, понижава холестерола и кръвното налягане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР