TikTok, социална платформа за кратки видео клипове, пусна нова функция,

...
TikTok, социална платформа за кратки видео клипове, пусна нова функция,
Коментари Харесай

Нова функция на TikTok позволява на потребителите да пазаруват директно от приложението

TikTok, обществена платформа за къси видео клипове, пусна нова функционалност, която разрешава на потребителите да пазарят, без да напущат приложението. Разработката е ориентирана най-вече към хора под 30 години, които са по-голямата част от потребителите на платформата.
Функцията съставлява спонсорирано хаштаг предизвикателство, насърчаващо потребителите да разгласяват видеа, в които демонстрират по какъв начин употребяват избран артикул . Освен основаване и гледане на видеоклипове, съдържащи спонсорирания хаштаг на марката, има обособен раздел, където артикули от акцията могат да бъдат закупени в самото приложение.
Веригата хранителни магазини Kroger е първият бранд, който употребява новата функционалност , сочи отчет от AdWeek. Kroger не беше измежду привлекателните марки за младежите, само че посредством хаштаг акцията си в TikTok съумя да доближи тъкмо до тях.
В партньорство с четирима известни инфлуенсъри,  Kroger подкани феновете да разгласяват клипове по какъв начин преобразяват своите общежития. Всички видеа трябваше да бъдат обозначени с хаштага  #TransformUrDorm. Компанията сътвори и специфична страница, където феновете да могат да купуват непосредствено от приложението . Това направи предизвикването на Kroger неповторимо. Близо половин милиард гледания имат стотиците видеа, основани в границите на акцията.
Не е ясно дали сходна акция в действителност ще повлияе доста на продажбите на компанията. Едно е несъмнено - с тази самодейност Kroger подсети, че не е единствено хранителна верига, само че и място, на което потребителите могат да пазарят за учебно заведение.
Спонсорираните хаштаг провокации са единствено един от методите TikTok да опитва с генерирането на доходи от почти 500 милиона месечни консуматори, множеството под 30 годишна възраст.
От друга страна, сходен опит е единствено още едно доказателство, че главният въпрос не е дали бизнесът да бъде в цифрова среда, а в коя.
През последните години у нас се утвърдиха обучителни стратегии по цифров маркетинг, с помощта на които да се проучва кои са най-подходящите платформи за позициониране на даден бизнес и по какъв начин това може да се случва дейно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР