TikTok скрива видеоклиповете, публикувани от хора с увреждания, както и

...
TikTok скрива видеоклиповете, публикувани от хора с увреждания, както и
Коментари Харесай

TikTok ограничава достъпа на LGBT и потребители със затруднения

TikTok скрива видеоклиповете, оповестени от хора с увреждания, както и тези, направени от LGBTQ консуматори и хора с наднормено тегло, заяви немският новинарски уебсайт Netzpolitik, базирайки се на изтекли вътрешни документи от скришен източник. Независимо от наличието на видеоклиповете, в системата на обществената мрежа съществува байрак за маркиране като качени от консуматори, които могат да станат обект на тормоз в интернет.

Съобщава се, че правилото за модериране, тълкувано съгласно документите, е разказано като „Образ, изобразяващ обект, мощно уязвим за кибер тормоз“.

Някои консуматори даже са категоризирани като „непрепоръчителни“ с модераторите, в това число с хора с обезобразявания на лицето, аутизъм и синдром на Даун, съгласно изтеклите документи, оповестени от Netzpolitik. Според първичната информация, рестриктивните мерки се ползват единствено за някои райони, където се предлага услугата, а не в международен мащаб.
От TikTok потвърдиха, че фактически имат такава политика.
Китайската обществена мрежа съобщи, че политиката е била краткотрайна и от дълго време е отстранена и не се ползва. Първоначално тя е била основана, до момента в който компанията е създавала екип от модератори и защитни ограничения за противопоставяне на наклонността за кибертормоз към избрани консуматори.

„Въпреки че желанията ни бяха положителни, методът беше неверен и ние от дълго време премахнахме тази по-ранна политика в интерес на публичната кохезия и елиминирането на издевателството в онлайн платформите и приложенията“, съобщи представител на TikTok пред софтуерния портал CNET.

Докладът следва извинението на TikTok предходната седмица, което бе отправено към американска тийнейджърка, която се оплака, че е бил отстранен нейн видеоклип, в който подлага на критика китайската политика и държавна система, а профилът ѝ е бил блокиран. Във видеото, се говореше съответно за уйгурите – мюсюлманско малцинство в Китай, което постоянно е подлагано на тормоз и свиреп надзор от страна на Правителството. Наскоро даже бяха разкрити съществени уязвимости и екплойти в мобилната операционна система на Apple за iPhone iOS 12, които още веднъж бяха създадени и особено ориентирани към следенето на уйгурите в Китай. Самата тийнейджърка, наподобява също е от мюсюлмански генезис. От компанията обявиха, че видеото е било отстранено, защото потребителката е имала голям брой нарушавания на вътрешните правила на платформата и не са политически или държавно ангажирани, заради което няма никаква връзка сред отстранения видео клип и рецензиите против Китай.

TikTok е обществена мрежа за шерване на къси видео клипове, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance. Тя набира консуматори и известност с невероятна скорост, като към този момент приложението е изтеглено повече от 1,5 милиарда пъти. Съобщава се, че Съединени американски щати задействат ново следствие против компанията, по въпросите за националната сигурност на страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР