TikTok се отказа да разширява продажбите по лайвстрийм Ниският успех

...
TikTok се отказа да разширява продажбите по лайвстрийм Ниският успех
Коментари Харесай

TikTok се отказва да разширява електронната си търговия в Европа и САЩ

TikTok се отхвърли да уголемява продажбите по лайвстрийм Ниският триумф на приложението в Обединеното кралство седи зад решението Комисарят на Федералната комисия по връзките Брендън Кар прикани Apple и Гугъл да отстранен TikTok от техните магазини за приложения
Китайското приложение за шерване на къси видеа TikTok разгласи, че изоставя проектите си за разширение на бизнеса си с електронна търговия в Европа и Съединени американски щати. Новината идва малко повече от година, откакто компанията показа TikTok Shop на територията на Обединеното кралство, като незадоволителните резултати са повода за отхвърли от разширение.

Пазарът във Англия беше първият отвън Азия, на който компанията майка на TikTok - ByteDance, стартира да предлага сходни услуги. Търговията онлайн се счита за бъдещето на извършването на покупки от обществените медийни платформи. Моделът се оказа рентабилен за ByteDance, която означи продажби на китайското дъщерно приложение Douyin за повече от 10 милиарда продукта. Това е нарастване от една трета на годишна база.
Реклама
TikTok съобщи, че няма сегашни проекти за стартиране на функционалности за извършване на покупки в Европа и се концентрира само върху това да направи предлагането сполучливо в Обединеното кралство. Продуктът беше препоръчан неотдавна в Тайланд, Малайзия и Виетнам и се предлага в Индонезия от предходната година.

" Винаги търсим способи да подобрим преживяването на нашата общественост и постоянно тестваме нови функционалности, които въодушевяват творчеството, носят наслада и обновяват преживяването на TikTok на пазарите по целия свят ", се споделя в известието. " Развълнувани сме да опитвам с нови благоприятни условия за търговия, които разрешават на нашата общественост да открие и да се ангажира с това, което обича ".

TikTok планираше да пусне функционалността в Германия, Франция, Италия и Испания през първата половина на тази година, преди да се разшири в Съединени американски щати по-късно през 2022 година, съгласно няколко души, осведомени с въпроса. Но проектите за разширение пропадат, откакто планът в Обединеното кралство не съумя да реализира задачите и инфлуенсърите, които трябваше да водят живите излъчвания, се отхвърлиха от схемата, обявиха пред Financial Times чиновници в компанията. " Пазарът просто към момента не е там ", сподели чиновник на TikTok. " Общата информираност на потребителите и възприемането им към момента са ниски и в зародиш ", прибавя той.

Много излъчвания онлайн в TikTok Shop са постигнали слаби продажби, макар че компанията предлага дотации и парични тласъци, с цел да насърчи марките и инфлуенсърите да продават посредством приложението. Немалка роля за това е изиграло следствие на Financial Times, което направи обществена информацията за напускането на огромна част от чиновниците на британското отделение. Според няколко от напусналите чиновници повода е " нападателната работна конюнктура ", която итайските шефове на компанията са налагали. Освен това Джошуа Ма, който заемаше поста началник на TikTok Shop за Европа, беше уволнен, откакто стана ясно, че е споделил, че не има вяра в " излизането в майчинство ". Проблемите в Съединени американски щати не свършват Комисарят на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) Брендън Кар прикани Apple и Гугъл да отстранен TikTok от техните магазини за приложения заради опасения, че чувствителни потребителски данни от приложението се преглеждат от чиновници в Китай.
Реклама
" TikTok не е това, което наподобява на повърхността ", написа той. " Това не е просто приложение за шерване на занимателни видеоклипове или мемета. Това е овчата кожа. " В основата си TikTok действа като модернизиран инструмент за наблюдаване, който събира големи количества персонални и чувствителни данни ", се споделя в отвореното писмо на Кар.

Кар цитира скорошна публикация в Buzzfeed, в която се споделя, че изтеклите записи от срещи в ByteDance потвърждават, че основаният в Китай личен състав на компанията е имал достъп до персонални данни за своите консуматори в Съединени американски щати.

В отговор на въпрос дали TikTok ще даде американски данни на Китайската комунистическа партия (ККП), основният изпълнителен шеф на компанията Шоу Зи Чу сподели, че компанията " не е желала такива данни ". " Ние не сме дали потребителски данни от Съединени американски щати на ККП, нито бихме желали, в случай че ни изискат ", разясни той.
Свързани публикации Ръстът на облачните услуги на Alibaba и Tencent се забавя 26 юни 2022, 12:44 Големите софтуерни компании ще съблюдават новия кодекс на Европейски Съюз за битка с дезинформацията 14 юни 2022, 12:17 Фейсбук загуби 200 милиарда $ пазарна оценка поради по-слаби резултати 3 февруари 2022, 11:45 Империята за електронна търговия на Alibaba е под опасност от Douyin и Pinduoduo 13 януари 2022, 13:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР