TikTok създава фонд за 200 млн. долара, който ще използва

...
TikTok създава фонд за 200 млн. долара, който ще използва
Коментари Харесай

TikTok създава фонд за $200 млн. за най-талантливите си потребители

TikTok основава фонд за 200 млн. $, който ще употребява за задържане на своите най-хубави консуматори и за привличане на нови, сигнализирайки за нов значим миг по пътя на разрастващата се компания.

Новата стратегия има за цел „ да помогне на амбициозните създатели, които търсят благоприятни условия за поощряване на приходите си посредством новаторското си наличие ". TikTok съобщи, че фондът ще стартира да разпределя парите по-късно тази година и е един от дребното способи потребителите да печелят пари от приложението. Преди това потребителите можеха да обезпечават доходи от своите сметки единствено посредством livestreams или посредством партньорства с марка.

Потребителите, отговарящи на условията, би трябвало да са на възраст 18 или повече години, да живеят в Съединени американски щати и „ поредно " да разгласяват истински видеоклипове, които подхождат на напътствията на TikTok. Подаването на заявки за кандидатстване по програмата стартира идващия месец, само че не е ясно какъв брой консуматори ще се възползват или какъв брой пари ще получи основател.

Говорителят на компанията не посочи по какъв начин ще бъдат отпуснати парите, само че съобщи, че сумата от 200 млн. $ е единствено началната сума за фонда, която има за цел да помогне на новите приложения да останат конкурентоспособни и да запазят най-хубавите си гении.

Понастоящем TikTok е изправен пред голям брой борби, в това число допустима възбрана в Съединени американски щати заради китайската си благосъстоятелност от ByteDance и изказванията, че това е риск за сигурността. Компанията разгласи тази седмица, че възнамерява да сътвори 10 хиляди работни места в Съединени американски щати през идващите три години, което е доста нарастване по отношение на почти 1400-те чиновници, които има сега в страната.

TikTok предприе други стъпки, с цел да се дистанцира от Китай. Наскоро тя нае американски изпълнителен шеф и удостовери, че компанията-майка обмисля преструктуриране на предприятията, в това число да сътвори централа за видео приложението отвън Китай.

Конкурентите също се засилват. Instagram, благосъстоятелност на Фейсбук, започва сходна на TikTok функционалност, наречена Reels, която ще разреши на хората да записват и редактират 15-секундни видеоклипове. YouTube, който разрешава на потребителите да обезпечават доходи от каналите си, също неотдавна разгласи собствен личен фонд от 100 млн. $ за „ увеличаване " на наличието от потребителите си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР