Тик-так, тик-так – стрелките на часовника бавно отмерват времето, оставащо

...
Тик-так, тик-так – стрелките на часовника бавно отмерват времето, оставащо
Коментари Харесай

Тик-так и Кейт Бланшет спасява света

Тик-так, тик-так – стрелките на часовника постепенно отмерват времето, оставащо на Кейт Бланшет и войска от доверени приятели да спасят света. Не, не става въпрос за следващия апокалипсис, предсказан преди стотици години от маите, а за новия филм на носителката на „ Оскар “, който ще изгрее в родните киносалони от на следващия ден.

Макар да е позиционирано във време директно след Втората международна война и да носи в сюжета си опасност за края на човечеството, „ Мистерията на къщата с часовника “ надалеч не е от тези заглавия, в които някой пъчи мускули в прост опит да се потвърди като идващия супергерой. Напротив, лентата поема щафетата на киноизживяванията след Хари Потър, като точно в сходна магична среда се намират и героите в този момент.

Кейт Бланшет го раздава на екрана като положителната магьосница-съседка, която бързо се сприятелява с таман пристигналото във вълшебното място момченце – Луис Барнавелт (Оуен Вакаро). Детето заживява с чичо си (в ролята е приказно положителният Джак Блек), който също се оказва вълшебник.

Зъл зложелател желае да аргументи Апокалипсиса, като конструира с черна магия часовник, с който да отброи времето до Края. Преди гибелта си го скрива в стените на тайнствената къща, в която заживява Луис. Задено с чичото и положителната съседка, момченцето ще би трябвало да открие часовника и да спре заличаването.

Режисьор е Илай Рот, а в родните кина може да гледате и дублирана версия на кино лентата.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР