ТИХУАНА, Мексико (АП) – Когато Вивиан Пти Фрер избяга от

...
ТИХУАНА, Мексико (АП) – Когато Вивиан Пти Фрер избяга от
Коментари Харесай

За хаитянската диаспора гангстерското насилие у дома е лично, тъй като надеждите за евентуално завръщане са помрачени

ТИХУАНА, Мексико (АП) – Когато Вивиан Пти Фрер избяга от родния си Хаити за Бразилия през 2019 година и по-късно потегли през панамската джунгла и в Мексико, където отвори ресторант, тя постоянно е вярвала, че в последна сметка ще се върне вкъщи. До в този момент.

С гангстерското принуждение, разтърсващо Хаити, доста от повече от 1 милион, напуснали карибската нация, се усещат безпомощни, когато се обаждат на ужасени членове на фамилията си, които не могат да изоставен, тъй като летищата са затворени и минават към Съединените щати по море са прекомерно рискови.

„ Преди можеше да се каже, че нещата бяха наред. Знаех, че нещата не са наред, само че имах религия, вяра, че това ще се промени един ден. Изгубихме религия. Няма път напред поради бандите “, сподели Петит Фрере, на 36 години, на маса в ресторанта, който ръководи в центъра на Тихуана със брачна половинка си, който също избяга от Хаити.

Ескалиращото неспокойствие отекна измежду тези, които напуснаха Хаити за Бразилия, Чили, Мексико и Съединените щати. Тъй к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР