Тихоокеанските острови Самоа и части от Кирибати първи посрещнаха 2020

...
Тихоокеанските острови Самоа и части от Кирибати първи посрещнаха 2020
Коментари Харесай

Самоа и части от Кирибати първи влязоха в 2020 г.

Тихоокеанските острови Самоа и елементи от Кирибати първи посрещнаха 2020 година на планетата, с което затвориха едно десетилетие и сложиха начало на ново, оповестяват медии.

26 часа са нужни всички зони по света да преминат в 2020 година Най-голямата разлика е сред остров Хауланд и островите Лайн.

За осми път жителите на Самоа са измежду първите хора в света , които посрещнаха новата година. Островната страна промени зоната си в края на 2011 година като се реалокира на запад от линията на промяна на датата с вяра да ускори бизнеса с Австралия и Нова Зеландия. Новозеландският архипелаг Чатъм също влезе в новата година 15 минути след Самоа и остров Рождество (Киритимати) към Кирибати.

Първият огромен град, който ще влезе в новата година е Окланд, Нова Зеландия. Фиджи, Тонга и елементи от Антарктида също са измежду първите .

Астронавтите на Международната галактическа станция са сложени в неповторимо състояние . Те ще имат опция 15 пъти да отпразнуват началото на 2020 година

Едно от най-големите събития на планетата е в Сидни, където обичайно се организира огромна заря на известния Harbour Bridge и Sydney Opera House. Тази година обаче събитието е извънредно противоречиво поради невижданите горски пожари. Около 100 пожара са зародили в щата Нов Южен Уелс и в Сидни има цялостна възбрана за палене на огън. 275 000 души участваха в петиция с апел за анулация на зарята и парите да се дарят за битка с пожарите. Но управляващите оповестиха, че парите към този момент са изхарчени и подчертаха, че събитието носи доходи на стопанската система на щата в размер на 130 милиона $.

Големи събития също са планувани в Токио, Сеул, Пхенян, Дубай, Москва, Париж, Брюксел, Лондон, Рио де Жанейро и Ню Йорк. Зарята в Хонконг е анулирана и ще бъде сменена със светлинно шоу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР