Тихомир Стоянов получава първия си упор по фотография през 2005

...
Тихомир Стоянов получава първия си упор по фотография през 2005
Коментари Харесай

И в България има хора, които се занимават с намерена фотография



Тихомир Стоянов получава първия си упор по снимка през 2005 година. По-късно схваща, че е притеглен от това да дава нов живот на старите фрагменти, които някой различен към този момент е направил и стартира да се занимава с добиващия известност род на " откритата снимка ", който  се състои в събирането на изгубени, забравени или изхвърлени фотоси, открити изявления в архиви или антикварни магазини, които  по-късно биват сложени в един напълно нов подтекст. За предаването " Хоризонт за вас " той изясни:
Най-важното, което ме предизвика е това, че внезапно по битаците започнаха да се появяват голям брой фамилни архиви, което доста ме изненада и видях по какъв начин те постоянно отиват в неизвестно какви направления. Реших просто да ги избавям, да ги групирам при мен.

След това Стоянов почнал да цифровизира архивите и да работи с тях като актьор. В момента работи оп 2 плана - " Въображаемия списък на семейство Стоянови " и различен - обвързван с традицията българите да си разменят фотоси на близки хора и положителни другари. Той споделя, че през архивите се вижда по какъв начин хората трансформират метода си на разбиране на фотографията

В началото всички са се подготвили за нещо доста особено, нещо което се случва няколко пъти в живота, а в следствие към този момент се усеща, че това е нещо напълно обикновено, всекидневно че новите хора си вършат фотоси за паспорт и за всевъзможни напълно ежедневни събития.

Семейната снимка съвсем не се е трансформирали през годините, а в плана на Стоянов изключително внимание е обърнато на посланията на гърба на фотосите.

Продължавам да обикалям битаците из България и към този момент се случва тъй че колкото по-популярно става се свързват всякакви хора с мен и ми подаряват архиви, които те са намерили или са съумели да спасят.
Стоянов показа, че към момента с него не се е свързал човек, който е разкрил себе си в фотография от неговия списък. Той обаче инцидентно е разкрил в лента... майката на брачната половинка си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР