Тихомир Иванов завърши на престижното трето място на скок височина

...
Тихомир Иванов завърши на престижното трето място на скок височина
Коментари Харесай

Трето място за Тихомир Иванов във финала на Диамантената лига

Тихомир Иванов приключи на влиятелното трето място на скок височина във финалите на Диамантената лига по лека атлетика в Цюрих.

В първото си присъединяване на край Иванов изравни най-хубавото си достижение за сезона с 230 сантиметра, като изпревари международния първенец Мутаз Баршим (Кат) и бронзовият медалист от шампионата на планетата през 2017 година Мажд Газал (Сир). Катарецът и сириецът си поделиха десетата позиция с 220.

Победител стана Андрий Проценко (Украйна) с 232 сантиметра, а втори приключи Брендън Старк от Австралия с 230 сантиметра от първи опит.

“Много съм удовлетворен от представянето си довечера. Участвах във допустимо най-вече надпревари, с цел да натрупам повече точки. Имах някои проблеми с травма, само че се оправих с тях по допустимо най-хубавия метод, тъй че съм благополучен. След три дни е идващия ми старт и по-късно ще насоча подготовката си напълно за Световното състезание в Доха”, разяснява Иванов.

Руснакът Иля Иванюк раздели петото място през днешния ден с 227 сантиметра, само че с това завоюва диамантения трофей в дисциплината с общ актив от 34 точки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР