Тихомир Иванов спечели балканската титла в скока на височина в

...
Тихомир Иванов спечели балканската титла в скока на височина в
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Надявам се аз да съм изненадата на Световното

Тихомир Иванов завоюва балканската купа в скока на височина в Правец. Плевенчанинът се наложи с достижение от 2.27 м и направи хубави опити на 2.33 м, колкото е квалификационният норматив за Олимпийските игри в Токио следващата година, само че не реализира триумф на тази височина.

 Първи ден на Балканиадата по лека атлетика в Правец @@@

“Такива опити желая да върша – над 230 см. Мисля, че това демонстрира всичко. Преди няколко дни на Диамантената лига реализирах по-силен резултат, резултатът ми през днешния ден от 227 см е междинен по отношение на сезона ми.

Днес видях много съграждани от Плевен, което ме радва, тъй като не се прибирам постоянно там. Изключително радостно е да видя мои съграждани, които са пристигнали да ме подкрепят”, сподели Иванов след надпреварата.

 Първи ден на Балканиадата по лека атлетика в Правец @@@

Той разяснява и третото си място във финала на Диамантената лига в Цюрих, където реализира 2.30 м: “Разбира се, че съм удовлетворен от Диамантената лига. Знаете, че направих единствено две, само че съумях да се класирам за финала. За мен е радостно до скоча 230 см и съм трети на край. Нямах искания за елмаз, какво място ще заема, просто отидох да си скачам и да се любувам.
Мутаз (б.а. международният първенец Мутаз Есса Баршим) не е в добра форма. Здрав е, по този начин споделя, само че не е в добра форма. Не се веселя, че го надвивам, когато не е в добра форма. Бих се радвал да го надвивам на 230 см, в случай че мога да скачам и на 240 см. Бондаренко обаче не участваше. Не знам той какво е приготвил, тъй че ще разберем на Световното. “

Иванов приказва и за идния планетарен конгрес в Доха: “Надявам се аз да съм изненадата на Световното като резултат. Преди две години на квалификацията в Лондон се получи доста добре, в този момент се надявам на същото, само че на финала.”

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на Балканиадата ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР