Тихомир Иванов не успя да се пребори за медал в

...
Тихомир Иванов не успя да се пребори за медал в
Коментари Харесай

Тихомир Иванов остана без медал от Европейското в зала

Тихомир Иванов не съумя да се пребори за орден в скока на височина на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният плевенчанин раздели четвъртата позиция с великобританеца Крис Бейкър, като и двамата скочиха 2.22 метра. За Иванов това е второ следващо четвърто място континентален конгрес в зала, откакто зае същата позиция и в Белград преди две години.
 Двама наши спортисти стигнаха край в Глазгоу
Състезанието стартира по най-хубавия метод за Тихомир, който преодоля 2.18 метра и 2.22 метра още от първите опити. За страдание той не записа сполучлив опит на 2.26 метра и по този начин завърши присъединяване си във финала. В третия си опит на тази височина не му доближи малко шанс, откакто я преодоля, само че закачи летвата с крайник и я събори.

Шампион стана италианецът Джанмарко Тамбери, който прескочи 2.32 метра, изравнявайки най-хубавото достижение през сезона, което е точно негово. Със сребърен орден се окичиха двама скачачи - Констандинос Баниотис от Гърция и украинецът Андрий Протсенко. И двамата се оправиха записаха резултат от 2.26, само че защото никой нямаше предимство в скоковете си разделиха втората позиция, заради което и не бе връчен бронзов орден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР