Тихо и почти невидимо, в нашето общество се насажда откровен

...
Тихо и почти невидимо, в нашето общество се насажда откровен
Коментари Харесай

Трифон Трифонов, Коалиция „ ВЪЗХОД ”: За какъв ЕС съм готов да работя

Тихо и съвсем невидимо, в нашето общество се насажда прям евроскептицизъм и в случай че човек се заслуша деликатно, ще реши, че отиваме на война против, а не за единство на Европа. Някои хора като че ли не помниха какви благоприятни условия ни дава Европейският съюз. Какво обаче си избираме ние – хитруването да дребно, невижданите обири и корупция (практически няма социална поръчка, от която да не се краде), забележителното неуважение и арогантното възприятие за безотговорност на „ елита ”. И в случай че някой се пита по какъв начин се твори отчаяние и съмнение - ето по какъв начин! А тъй като би трябвало да има отговорен за тези откраднати очаквания и благоприятни условия, и по традиция това би трябвало да е някой различен – нарочваме Европейския съюз. Още от антични времена оправданието за неспособно ръководство, за разрешаване на вътрешно-политически и обществени проблеми, е измислянето и посочването на външен зложелател. 

За какъв Европейски Съюз съм подготвен да работя аз:

1. СИГУРНОСТ

Този съюз е най-големият поръчител за мира в Европа и реализира този мир за повече от седемдесет години. Конфликти и даже кръвопролития имаше единствено в тези страни от континента, които не прегърнаха концепцията за единение, независимост на самодейността и висок витален стандарт. Създаването на обща европейска войска пък би бил най–силния сигнал за единение и най-ефективния прийом за отбрана на външните граници на Европейски Съюз.

2. КУЛТУРНА ИДЕНТИЧНОСТ

Аз съм човек на културата – хората ме познават като реализатор на поп-музика, също така съм и учител по музика. Вярвам, че в границите на девиза на Европейски Съюз за „ единение в многообразието ”, ние имаме опция при опазване на нашата еднаквост, да развием и представим по-добре своята просвета и историческо завещание. Това може да стане като спрем кражбите през схеми като „ къщи за посетители ” и се възползваме от опциите на разнообразни европейски стратегии и планове, само че при изискванията на непоколебим и споделен с европейските ни сътрудници надзор..

3. РЕД, ЗАКОННОСТ И КОНТРОЛ

Огромен проблем е методът на асимилиране и контролът върху средствата от европейските фондове. Европейските данъкоплатци с право се възмущават от злоупотребите в страни като България. Това поражда нови талази от евроскептицизъм измежду хората. Контролът бе оставен съвсем напълно на вътрешното ни законодателство и националните правораздавателни органи, а те не могат дейно да управляват и санкционират самите себе си и тези, които са ги избрали. И освен, че не би било обидно, ами е извънредно належащо отстояването на единна европейска политика в региона на правораздаването, битката с корупцията, картелите и престъпността. Неин главен инструмент е бъдещият европейски основен прокурор, тъй като това ще даде категоричен сигнал за сериозността на казуса и решителност за неговото самоуверено решение.

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР