Тихата битка за генерален директор на БНР е в разгара

...
Тихата битка за генерален директор на БНР е в разгара
Коментари Харесай

Валери Тодоров е кандидатурата на БСП и президента Радев за БНР

Тихата борба за общоприет шеф на БНР е в разгара си. Влиянието на медията и бюджета от 44 милиона лв. са изострили съперниците до краен лимит. В момента националното радио е поделено сред Протестна мрежа, които са позиционирани към Силвия Великова и кръга Аспекто, на който изразител на ползите е Петър Волгин.

Бившият началник на кабинета на Румен Радев и сегашен евродепутат от Българска социалистическа партия Иво Христов е основният идеолог на Аспекто. Влиянието им в последно време е ерозирало и по тази причина и на тях, само че и на Българска социалистическа партия им е належащо БНР. По информация от хора на левицата, Валери Тодоров се е договорил с Позитано и Президентството, гласовете им от Съвет за електронни медии Иво Атанасов и Ивелина Димитрова да отидат при Тодоров. В момента търсят още един глас, с цел да стане Валери Тодоров новият остарял началник на постройката на Драган Цанков.

Валери Тодоров бе определен за началник на радиото през 2007 година от Тройната коалиция. Тогава Българска социалистическа партия с изключение на БНР, държаха и Българска национална телевизия посредством Уляна Пръмова, която в този момент оглавява Дирекция Информация на Българска национална телевизия, назначена от злощастния някогашен началник Коко Каменаров. Предвид наближаващите локални избори и увеличаващото се въздействие на президента Румен Радев, постът общоприет шеф на БНР става изключително значим. Човек на Радев и Българска социалистическа партия, какъвто е Валери Тодоров, може да повлияе на медийната конюнктура в страната.

От няколко години групи, свързани с левицата търсят да наместят Тодоров. Той беше и два пъти претендент за Българска национална телевизия. Говореше се, че ще върви и в Съвет за електронни медии, само че в този момент очевидно решението е, че е значимо той да оглави БНР. При това състояние възхода на Петър Волгин е обезпечен.
При Тодоров има един юридически проблем. Той към този момент два пъти е бил Генерален Директор на БНР. Юристи са на мнение, че Законът за радиото и малкия екран не позволява трети мандат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР