Тиха революция тече в Боливия. И слага началото на края

...
Тиха революция тече в Боливия. И слага началото на края
Коментари Харесай

Македонски медии: Боливия изгони банкерите Ротшилд

Тиха гражданска война тече в Боливия. И поставя началото на края на династията Ротшилд. Най-голямата частна банкова институция в света към този момент е навън от първата страна в Южна Америка. А президентът Ево Моралес сподели, че има ли предпочитание, има и метод. Да бъде върната страната на народа си.

Боливийският президент безусловно изгони от страната банкерите Ротшилд. Не единствено техните частни банки са унищожени, само че също по този начин бе отсечен пътят на Съединени американски щати за надзор и доминация върху Боливия, написа puls24.mk.
МВФ и Световната банка, които са доминиран от Съединените щати, са главните играчи в международния международен стопански ред от основаването им през 1944 година Тези интернационалните банкови организации, които са значително под контрола на фамозното банково семейство Ротшилд, от години диктуват международната политика и стопанска система. Посредством комплицирана мрежа от механизми, цялата власт е в ръцете на семейство Ротшилд. Които на практика ръководят света. Заедно с още няколко извънредно авторитетни семейства.
Доказано е, че тази мрежа първо стартират да оказват напън върху народа благодарение на дерегулацията на финансовия бранш. А по-късно провокира безпорядък. И то посредством смяна на политиката, която разрешава на частните банки да ограбват обществата, твърди Моралес, пишат от puls24.mk.Политиката на Ево Моралес
В резултат на основания безпорядък, държавните управления на тези страни биват принудени да избавят стопанската система с големи пакети заеми от МВФ и Световната банка. Двете институции одобряват да финансират националните банки с големи пакети заеми, които обаче изискват от държавните управления да вкарат жестока политика на икономии, с цел да покрият лихвите по заемите. И по този метод вредят на служащите, фамилиите и страната.
И, в случай че механизмът към момента не ви е явен, Гърция е най-пресния образец. Страната се оказа в изкуствено основан балон на благоденствие, който обаче се спука. И бе принудена точно от МВФ и ЕЦБ да одобри пакет от жестоки стопански ограничения, които ощетиха значително жителите, с цел да може да заплаща големите лихви по заемите си. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис призна, че е имало скришен проект за връщане на драхмата и заличаване на еврото, за страната да се избави от банкрута. Но в последния миг министър председателят Алексис Ципрас се поддал на натиска извън. И е отхвърлил волята на народа си. В резултат на това Гърция затъна в голяма финансова рецесия. Която се задълбочи след миграционната инвазия от Средиземно море.

 Грексит
Но до момента в който Ципрас се уплаши, че Грексит може да му коства политическата кариера, а и бъдещето, то в Боливия Ево Моралес нямаше никакви скрупули да затръшне вратите на частните банките и да каже „ НЕ “ на МВФ. Така Боливия стана първата южноамериканска страна, която поведе битката против тази незаконна система.
Преди Ево Моралес да поеме ролята на президент, Боливия страдаше от тежките ограничения за икономии и приватизация от страна на МВФ и Световната банка, които унищожаваха хора и запаси. Боливия тогава беше най-бедната нация в Южна Америка. Моралес, който стана 80-тия президент на Боливия през 2006 година, е първият президент, който бе определен от болшинството на самостоятелно население аймара. И от този момент се бори за понижаване на бедността и битката против въздействието на Съединени американски щати и мултинационалните корпорации в Боливия.
12 години по-късно, Моралес, който е либерален социалист, съумя да трансформира Боливия в най-бързо разрастващата южноамериканската стопанска система с поддържан позитивен баланс и заличаване на робовладелския външен дълг.
А новооткритата боливийска самостоятелност сега позволява на Моралес да отхвърли изнудването на институциите. През 2016-та година боливийския президент разгласи страната му към този момент няма да се подчинява на настояванията и изнудването на Съединени американски щати, Световната банка или МВФ. „ С цел приемане на заем от МВФ, по-рано трябваше да се откажем от част от нашата страна. Ние се освободихме от тях стопански и политически. И към този момент не подвластен от други страни и институции. “, добави той.
Боливия изхвърли голям брой корпоративни компании, откакто Моралес пристигна на власт. Включително Макдоналдс и Кока Кола. И също по този начин отхвърля да си сътрудничи със Съединени американски щати в „ пагубната война против опиатите “. Не заради липса на предпочитание да спре наркокартелите, а тъй като избират сами да се оправят с казуса.
Моралес принуди, също така задграничните компании за нефт и газ да дават на държавното управление на Боливия близо 82% от приходите си, които употребява за финансиране на разнообразни обществени стратегии в интерес на бедните. Бедността в Боливия е спаднала доста вследствие на тези стъпки. За съпоставяне, сега Тръмп се пробва да направи същото за Съединени американски щати. С тази разлика, че американския президент употребява този механизъм, с цел да затвърди въздействието на страната си. А не толкоз, с цел да подкрепи бедните американци.
Преобразуването на Боливия под управлението на Моралес потвърждава, че всяка страна, без значение какъв брой е бедна, може да отхвърли веригите на интернационалните банкери. И да върне властта на народа си.
А правото на независимост и самостоятелност е нещо, поради което сходна борба си коства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР