Тигър от зоологическата градина в нюйоркския квартал "Бронкс" е дал

...
Тигър от зоологическата градина в нюйоркския квартал "Бронкс" е дал
Коментари Харесай

COVID-19 е разболял тигрица в зоопарк в Ню Йорк

Тигър от зоологическата градина в нюйоркския квартал "Бронкс " е дал позитивна проба за COVID-19, оповестява "Асошиетид прес ". Това е първото инфектирано животно в Съединени американски щати и единственият към този момент инфектиран тигър в света, съобщили на 5 април федералните управляващи и управата на зоопарка.

Четиригодишният женски малайзийски тигър Надя, нейната среда Ейзъл, два амурски тигъра и три африкански лъва са се разболели, евентуално от възпален чиновник, който към този момент не показвал признаци на болестта. Първото животно е почнало да демонстрира признаци на 27 март - суха кашлица и загуба на вкус. В момента всичките "пациенти " са добре и се чака да се възстановят, оповестява управата на зоопарка, който е затворен за визити от 16 март поради всеобщото разпространяване на ковид в Ню Йорк.

Резултатите от теста са поразили чиновниците на зоологическата градина, които още не могат да повярват в случилото се с Надя и приятелите й. Те обаче се надяват този случай да помогне в световната борба против COVID-19. Изследвания са били направени единствено на Надя, тъй като признаците, които са посочили инфектираните, не са нещо извънредно за семейство "котки ".

Щатското министерство на земеделието е удостоверило позитивния тест на тигрицата, който е друг от човешкия, във ветеринарната си лаборатория. Засега не са познати случаи за открити вируси в домашни кучета и котки или в наедрял рогат добитък на територията на Съединени американски щати. Нито пък има доказателства за предаване на болестта от животни на хора или че те биха могли да са източник на зараза. Според специалистите разпространяването на ковид по света е станало от човек на човек.

Извън Америка има няколко известия за кученца или котета, които са били инфектирани от COVID-19 след непосредствен контакт с хора, в това число куче в Хонконг. Тамошните аграрни органи обаче са заключили, че домашните любимци не могат да предават вируса на стопанина си. Доста анализатори сега изследват податливостта на другите скотски типове на ковид и да уточнят по какъв начин той се популяризира измежду тях. Ветеринари предизвестяват инфектираните хора да лимитират контактите с домашните си любимци и да почистват добре "домовете им ".

Седемте заболели "котки " населяват две зони на зоопарка в "Бронкс " и са имали контакти с един и същи служащ. Засега няма признаци за болни други огромни котки в зоологическата градина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР