Тиери Ньовил увеличи преднината си в рали Швеция втори кръг

...
Тиери Ньовил увеличи преднината си в рали Швеция втори кръг
Коментари Харесай

Тиери Ньовил продължава да води в рали "Швеция"

Тиери Ньовил усили преднината си в рали " Швеция " втори кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC). Пилотът на " Хюндай " направи огромна крачка към крайната победа в конкуренцията, с която може да стане едвам третия играч в историята, който не е роден в Скандинавия и печели рали " Швеция ". Преди него това са правили само Себастиен Льоб (2004 г.) и Себастиен Ожие (2013, 2015 и 2016 г.).

Белгиецът води с 22.7 секунди пред Крейг Брийн и с 32 пред съотборника си Андреас Микелсен. Доминацията на " Хюндай " се добавя от Хейдън Падън, който е четвърти в ралито и изостава с 48.6 секунди от Ньовил.

" Отличен ден за нас. Колата е съвършена, с Николас (навигаторът му Жилсул) свършихме отлична работа, записките ни бяха доста точни. Имахме някои леки съмнения само при скоковете, само че мисля, че става въпрос за моя неточност ", сподели Ньовил след последния стадий за деня.

Във втория ден от ралито Ньовил завоюва четири специфични стадия от общо деветте, които бяха изминати. Пилотите трябваше да се оправят със 120.31 километра край снежните гори, а много от тях изгубиха доста време. Освен Ньовил с етапни победи се поздравиха още От Танак, който завоюва три и Крейг Брийн, който беше най-бърз в 12-ия стадий.

Естонската звезда на " Тойота " Танак потегли бързо, както и в петък, завоюва първите две прави за деня, само че по-късно позволи няколко неточности и загуби доста време. В края на деня той се свлече до деветата позиция на 3.41 минути след водача.

Съотборниците му Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи също имаха проблеми. Миналогодишният победител Латвала е седми на два минути зад Ньовил, до момента в който Лапи е шести на малко над минута. Младият финландец беше покрай етапната победа при нощното спринтово прекосяване на Торсби (3.43 километра), само че Ньовил го изпревари с половин секунда.

Все отново Лапи има късмет да се придвижи с едно място напред, откакто е покрай Мадс Остберг. Норвежкият водач на " Ситроен " заема пето място, единствено с 8.5 секунди пред финландеца.

 Световният първенец Себастиен Ожие
© Reuters

Световният първенец Себастиен Ожие " прелита " през най-известния скок в рали " Швеция " кръстен на легендата Колин Макрей.

Остберг за втора поредна година завоюва за максимален скок на известното Било на Колин (на името на починалия Колин Макрей). Той прелетя 42 метра, с един повече от Себастиен Ожие.

Това беше единствената добра вест за международния първенец дотук в конкуренцията, защото е надалеч от призовите места. Ожие заема десетата позиция и няма да дублира успеха си от първия кръг за сезона в Монте Карло.

В неделния ден предстоят единствено три стадия, като водачите ще изминат едвам 52 километра.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР