Тичането е предизвикателство, което много хора по света обичат. Важно

...
Тичането е предизвикателство, което много хора по света обичат. Важно
Коментари Харесай

5 енергийни храни, които да хапвате след спорт

Тичането е предизвикателство, което доста хора по света обичат. Важно е да се знае, че джогингът употребява доста сила и изисква тялото ни да е мощно. Тичането гори доста калории, оставя ни без мирис и в действителност изтощава. Макар да е прелестна опция да спортуваме и да го вършим заран преди работа за тонус и разсънване, постоянно се чудим какво е добре да ядем след тренировката. Ако и вие имате сходни съмнения, ето няколко оферти какво да закусвате след джогинг и за какво тъкмо тези храни.
Пилешки гърди
Калориите в тях са малко и това ги трансформира в идеална диетична храна за след бягане в парка. Всъщност по което и време да решите да ядете пилешки гърди, няма проблем, тъй като калориите в тях в действителност са надменно малко. Важно е да сте ги приготвили преди самата подготовка, с цел да можете след джогинга да хапнете топло ядене. Да не забравяме, че закуската би трябвало да е устойчиво ядене, което да ви засити добре. Много добра и диетична композиция е ястието от пилешки гърди с кафяв ориз. Ще ви засити задълго.
Сьомга
Когато приказваме за морска храна, мъчно се намира по-добра опция на сьомгата. Пълна с потребните омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, сьомгата дава опция на тялото да се възвърне бързо от изморителната подготовка. Освен това сьомгата усъвършенства мозъчните функционалности и понижава риска от когнитивни увреждания в по-късна възраст.
Банан
Този плод не е измежду най-подходящите при диетичен режим, само че не и когато спортувате с джогинг. Всеки, който тича, има потребност от въглехидрати, които да го снабдят с сила за тренировката. Един от най-хубавите и здравословни източници на въглехидрати е бананът. Винаги можете да си го извършите под формата на шейк, в случай че не ви се яде плодът. Уникалният микс от витамини, минерали и въглехидрати, съдържащи се в банана, оказва помощ доста за издръжливостта на спортуващите.
Овесена каша
Идеалната закуска за феновете на джогинга. В нея се съдържат огромен брой протеини, фибри и въглехидрати. Фибрите ще ви заситят, само че в случай че усетът не ви харесва, постоянно може да добавите някакъв плод. Едно от преимуществата на овесената каша е, че контролира равнищата на неприятния холестерол.
Бадеми
Те са превъзходен източник на антиоксиданти и са известни със свойството си да намаляват равнището на холестерола, изключително в случай че се употребяват постоянно. Освен това, бадемите са страхотни за кожата. Тъй като може и да не са ви задоволителни единствено ядките за закуска, може да ги прибавите към някакъв шейк с обезмаслено мляко или пък да ги добавите към купичка с корнфлейкс да вземем за пример.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР