Ти винаги беше от светлата страна на живота. И оставяш

...
Ти винаги беше от светлата страна на живота. И оставяш
Коментари Харесай

Ти винаги беше от светлата страна на живота. Сбогом, доц. Таков!

" Ти постоянно беше от светлата страна на живота. И оставяш светла следа в живота ми, Кристиане! Благодаря ти за куража, за вдъхновението и за другарството, благодаря, че те имаше. " Така журналистът и посланик Стефан Тафров се елементарни с обичания другар, учител и ентусиазъм за доста студенти - доцент Кристиан Таков.

Опелото му стартира в 14 ч. в църквата " Свети Седмочисленици ". Въпреки проливния дъжд стотици се подредиха на опашка, минаваща през цялата градинка и продължаваща по ул. " Граф Игнатиев ", и зачакаха търпеливо, с цел да кажат " Сбогом " и да изразят съпричастността си с болката на околните му.

Доц. Таков си отиде на 11 юли на 51 години. До кончината си възпитаникът на Софийския университет преподава в Юридическия му факултет гражданско, фамилно и комерсиално право. В последните години от живота си доцент Таков интензивно пази гражданската позиция за пълноценна правосъдна промяна, която да пресече корупционния модел. Той е един от учредителите на партия " Да, България ". На 10 ноември 2013 година изнася мощна тирада пред студенти в СУ, чийто митинг поддържа и става ентусиазъм и образец за от ден на ден и повече младежи.

" Имаме вопиюща потребност от ярък образец. Може би по тази причина в градинката на " Св. Седмочисленици " стотици чакат под дъжда, с цел да отдадат последна респект на Кристиан Таков ", написа Пламен Даракчиев и разгласява фотография на безмълвно чакащото в дъжда голям брой.

Ето една от речите на доцента - образец за сътрудници, другари, студенти и политици:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР